(VIDEO) “Suhe kosti” – nova pjesma banda Božja pobjeda inspirirana starozavjetnim viđenjem proroka Ezekiela

Foto: Božja pobjeda

Nova pjesma poznatog katoličkog banda Božja pobjeda zove se „Suhe kosti“. Pjesma “Suhe kosti” inspirirana je starozavjetnim događajem i viđenjem izraelskog proroka Ezekiela opisanim u 37. poglavlju knjige proroka Ezekiela. Sasušene kosti u jednoj dolini na Božji dah se spajaju, oblažu se mesom i oživljuju.

Na Božji dah, na Božju riječ mrtve kosti se spajaju, oblažu se mesom i oživljuju. Ova starožidovska alegorija obnove izraelskoga naroda koju je u viđenju imao veliki prorok Ezekiel u vrijeme kada je Izrael odveden u babilonsko sužanjstvo postala je kršćanskom alegorijom uskrsnuća mrtvih. U ikonografiji kosti oživljuju na pokret Božje ruke ili na puhanje četiriju vjetrova, koji su također prikazani kao alegorije.

Kao što su suhe kosti oživjele na Božju riječ, tako će i mrtvi uskrsnuti kao Krist u život vječni. Duh životvorac oživljava sve što je mrtvo u životu čovjeka, a na kraju vremena daje život suhim i mrtvim kostima i život vječni.

Pogledajte spot i poslušajte novu pjesmu Božje pobjede:

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr