(VIDEO) Thompson s obitelji molio krunicu s Hrvatima širom svijeta: Evo njegove nakane za naš narod

Krunica svega svijeta
Foto: snimka zlasona

U subotu je po šesti puta organizirana online molitvena inicijativa Krunica Hrvata svega svijeta, koju organizira otac Ike Mandurić. U molitvi krunice u teškom vremenu, kada su mnogi ljudi pogođeni posljedicama potresa u Zagrebu i pandemije koronavirusa u cijelom svijetu pridružio se i jedan od najpoznatijih hrvatskih pjevača Marko Perković Thompson sa svojom suprugom Sandrom koja je sama došla u Hrvatsku iz Kanade te njihovih petero djece.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz Thompsona, predmolitelji otajstava na šestoj Krunici Hrvata svega svijeta su splitsko-makarski nadbiskup i metropolit mons. dr. Marin Barišić, delegat za hrvatsku pastvu u Njemačkoj vlč. Ivica Komadina, voditelj HKC Canberra fra Miroslav Jeilić, obitelj Rusan iz Zagreba i iz Argentine obitelj Borhi.

Foto: snimka zaslona

Molitvena nakana obitelji Perković

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obitelj Perković iznijela molitvenu nakanu pred Gospu, prije nego je Thompson predvodio molitvu treće desetice krunice:

“Gospodine Bože neka budućnost Hrvatske bude sigurna i u Tvojim rukama kako bi mladi ostali u njoj i osnovali svoje obitelji.

Ohrabri moj narod da se otvori životu i ne dopusti da naša domovina opustoši, nego daj da brojna djeca ožive naše gradove i sela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Molimo Te da se po Tvome Milosrđu ujedinimo kao narod, da nestanu sve podjele među nama i da budemo narod jedne misli, jednog srca u zajedništvu s Tobom. Neka uistinu bude znano da smo mi Tvoj narod a Ti znaš Bog. Da nijedno oružje skovano protiv Tvoga naroda neće uspjeti jer Ti si s nama, jer nas Ti vodiš”.

Thompson: ‘Često molimo krunicu i to smo, nadam se, ostavili u nasljeđe našoj djeci’

“Supruga i ja smo nastojali živjeti sa vjerom, u zajedništvu, zajedno s našom djecom, kako su rasla sve do danas. Mi često molimo krunicu i to smo, nadam se, ostavili u nasljeđe našoj djeci, ovo je jedno novo iskustvo za nas, prelijepo iskustvo zajednštva u ljubavi i Duhu sa svim Hrvatima od Canberre do Buenos Airesa, po Europi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spot moje nove pjesme snimljen je u Slavoniji, iz koje naši mladi iseljavaju u druge zemlje, tražeći nekakav boji život i pravednije društvo, ono što im kod nas nedostaje. Cilj mi je bio sa tim spotom i tom novom pjesmom “Ne boj se” poslati poruku zajedništva, važnost života hrvatskog čovjeka sa njegovom domovinom.

>Trump zbog koronavirusa proglasio ‘Nacionalni dan molitve’

Poruka moje pjesme je da se moramo svi zajedno boriti i izboriti za pravedno društvo. Pjesma poziva na povratak u Hrvatsku i očuvanje naših temeljnih vrijednosti koje su utkane u naše nacionalo biće, znamo koja je uloga Katoličke Crkve. I blagoslov je za naš narod da se izborio za slobodu u Domovinskom ratu držeći krunicu u ruci”, kazao je Thompson.

On je novu pjesmu “Ne boj se” snimio u Dragovcima, Brodskom Drenovcu, Staroj Kapeli i na imanju OPG-a Garić, a najavio je i novi album naziva “Hodočasnik”. Spot za novu pjesmu u 2 tjedna pogledalo je gotovo milijun ljudi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvoj molitvi krunice koja je bila 4. travnja pridružilo se preko 11.000 ljudi. Od tada sve veći broj vjernika se uključuje u molitvu koja se svaki puta popravlja: nadodaju se uvodne meditacije te kratki pozdravi i razmišljanja sudionika. U ovoj molitvenoj inicijativi do sada su sudjelovali najpoznatija hrvatska atletičarka Blanka Vlašić i trener hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.