(VIDEO) Uskrs kroz glazbu: Preporuke profesora klavira Đure Tikvice što slušati

Foto: Narod.hr

Danas slavimo Uskrs, najveći kršćanski blagdan, kojim se slavi središnji događaj kršćanstva: Kristovo uskrsnuće od mrtvih. Blagdan Uskrsa ne slavi se u isto vrijeme svake godine već u prvu nedjelju nakon prvoga proljetnoga punog mjeseca (uštapa). Budući da prvi proljetni uštap može biti između 22. ožujka i 25. travnja, to znači da blagdan Uskrsa može biti samo unutar tog vremena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Profesor na Muzičkoj akademiji, pijanist Đuro Tikvica za Vas je izabrao popis iz klasične glazbe koji preporuča da poslušate na blagdan Uskrsa.

J. S. Bach: Uskrsni oratorij

“Bach – Easter Oratorio, BWV 249 – Gardiner” na YouTubeu

Tekst se nastavlja ispod oglasa

G. F. Händel: Oratorij Mesija

“Haendel Messiah Christopher Hogwood Academy of Ancient Music”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

G. F. Händel: Aleluja iz oratorija Mesija

“MESSIAH, G.F. Händel – Hallelujah! Salzburger Bachchor; Bach Consort Wien” na YouTubeu

Tekst se nastavlja ispod oglasa

J. S. Bach: Misa u h molu, Et resurrexit-Uskrsnuo

30th Festival Resurrexit. 2012 April 9.The Cathedral of the Apostles Saints Peter and Paul, Šiauliai, Lithuania. Performers: Klaipėda Chamber Orchestra, Klaipėda Choir “Aukuras”, Šiauliai State Chamber Choir “Polifonija”. Conductor Saulius Sondeckis.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.