(VIDEO) Završetak Mladifesta: Što je privuklo 50.000 mladih iz 80-ak zemalja svijeta u Međugorje?

Foto: Snimka zaslona

Kako su rekli mnogi mladi, na Mladifest u Međugorje dolaze jer im ovaj Festival pruža jako puno razgovora, molitve, druženja, te svjedočanstava vjere različitih ljudi, uz osjećaj zajedništva, mira i zadovoljstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najbolje se Mladifesta 2019.

Petominutni video na donosi najljepše trenutke tog šestodnevnog događaja:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Početak kolovoza je za desetke tisuća mladih katolika iz osamdesetak zemalja svijeta rezerviran za Mladifest – međunarodni molitveni susret u Međugorju. Kao i lani, ovogodišnje 30. izdanje okupilo je impresivan broj mladih hodočasnika, preko 50.000 mladih, koji su zajedničkim druženjem, molitvom i pjesmom slavili svoju vjeru.

Ovogodišnji festival koji je trajao od 1. do 6. kolovoza okupio je desetine tisuća mladih iz cijeloga svijeta, a uz nadbiskupa Hosera, na festivalu su, između ostalih, sudjelovali i kardinal Angelo De Donatis, Papin vikar za Rim, nadbiskup vrhbosanski Vinko Puljić te predsjednik Papinskog vijeća za novu evangelizaciju nadbiskup Rino Fisichella.

Upravo je Fisichella predvodio misno slavlje u koncelebraciji sa čak 714 svećenika, a prijenos je uživo gledan s 2.856.000 jedinstvenih IP adresa, uz brojne kabelske televizijske kuće diljem svijeta. Prije misnog slavlja mladi su na oltar prinijeli sto metara dugo platno na kojemu su posljednjih dana ispisivali svoje molitve, prenosi bitno.net

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako su rekli mnogi mladi, na Mladifest dolaze jer im ovaj Festival pruža jako puno razgovora, molitve, druženja, te svjedočanstava vjere različitih ljudi, uz osjećaj zajedništva, mira i zadovoljstva.

Tako je bilo i ove godine na jubilarnom 30. izdanju Mladifesta.

Program Festivala pod motom Idi za mnom simultano se prevodio na dvadesetak svjetskih jezika, a sve je bilo obilježeno i molitvom i pjesmom i plesom mladih, koje će im ostati u nezaboravnom sjećanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Festival je završio svetom misom u 5 sati na Križevcu na dan 6. kolovoza, a misno slavlje predvodio je međugorski župnik fra Marinko Šakota. Bila je to prilika mladima za zahvaliti Bogu za sve blagoslovljene trenutke zajedništva u danima održavanja Mladifesta.

“Draga braćo i sestre, dragi mladi prijatelji, danas je svetkovina Preobraženja Gospodnjega. Tri učenika imala su to iskustvo. Na gori. Evo i nas na gori, na Križevcu, na Golgoti i Taboru. Majka nas ovdje uči kako se otvarati Isusu kako slušati Njegovu riječ kako primati Njega u svoja srca, kako Mu dopuštati da nas preobražava, kazao je fra Marinko, navodi se na mrežnom sjedištu Festivala.

Euharistija, klanjanje, krunica, molitva, pjesma, ples… desetaka tisuća mladih proteklih su dana obilježili Međugorje. Uz desetka tisuća mladih u Međugorja putem, radija, televizije i interneta uz ovogodišnji Mladifest bio je milijunski auditorij.

Na otvaranju Mladifesta 1. kolovoza u 19 sati misu je slavio kardinal Angelo De Donatis, Papin vikar rimske biskupije, koji je ”prenio tople pozdrave i blagoslov Svetog Oca” mladima u Međugorje. Središnje večernje svete mise u Međugorju su protekli dana slavili apostolski nuncij u BiH nadbiskup Luigi Pezzuto, apostolski vizitator s posebnom ulogom za župu Međugorje nadbiskup Henryk Hoser,nadbiskup vrhbosanski kardinal Vinko Puljić i nadbiskup Rino Fisichella, predsjednik Papinskog vijeća za promicanje nove evangelizacije. Misu je slavio i sisački biskup Vlado Košić, a kateheze su još imali biskup Jose Rodriguez Carballo, tajnik Kongregacije za ustanove posvećenog života i družbe apostolskog života, mons. Dominique Rey, biskup Touluna u Francuskoj, mons. Tadeusz Wojda, nadbiskup Białystoka u Poljskoj, mons. Marian Florczyk, pomoćni biskup Kielcea u Poljskoj, biskupi iz Koreje, Hondurasa…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon završetka Mladifesta Radiopostaju Mir Međugorje posjetili su nadbiskup Pezzuto i nadbiskup Hoser i porazgovarali s djelatnicima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.