Vječnost njegovih pjesama: Oliverov album najprodavaniji prošlog tjedna

Foto: Fah

Prošle godine napustio nas je jedan od najvećih hrvatskih izvođača Oliver Dragojević – kojeg su obožavali i izvan Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čitavo okruženje prisjećalo ga se s izrazitom tugom i velikim poštovanjem, a brojni njegovi obožavatelji odlučili su zadržati djelić uspomene iz glazbenih prodavaonica u svojoj kolekciji. Oliver je tako s nekoliko svojih studijskih i live albuma te kompilacija zauzeo višestruke visoke pozicije liste prodaje domaćih izdanja, a ove godine, nakon obilježavanja prve obljetnice njegova odlaska, javnost je još jednom pokazala koliko ga obožava, priopćavaju iz Hrvatske diskografske udruge.

U tjednu kada je obilježena obljetnica, Hrvatska diskografska udruga dodijelila mu je posthumno priznanje – Multi-platinum award za vrhunska diskografska dostignuća. U njegovoj rodnoj Veloj Luci organiziran je poseban koncert njemu u čast, a brojna specijalna izdanja i prilozi u medijima još jednom su dotakli srca javnosti i prisjetili je na ikonu kakav je bio Kozmički Dalmatinac. Prema prošlotjednim podacima prodaje, Oliver Dragojević ponovno se pozicionirao na sam vrh liste prodaje domaćih izdanja, a na cjelokupnoj je listi zauzeo čak sedam pozicija.

Na broju 1 nalazi se album A L’Olympia u izdanju Aquarius Recordsa. Riječ je o live izdanju nastalom na koncertu u pariškoj dvorani Olympia 2006. godine, gdje je Oliver pred prepunom dvoranom izveo neke od svojih najvećih hitova – Trag u beskraju, Cesarica, Oprosti mi pape, Skalinada, Kad mi dođeš ti, Tko sam ja da ti sudim, Bez tebe, Moj lipi anđele, i druge. Bio je to za njega važan događaj u Parizu na koji je pozvao mnoge goste – Alana Bjelinskog, koji je ravnao orkestrom HNK-a Ivan pl. Zajc, zatim Antu Gela, koji je svirao gitare, prateći bend Dupini, saksofonista Dražena Bogdanovića, udaraljkaša Borisa Popova i Matiju Dedića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na listi se nalaze još i albumi 100 originalnih hitova: Oliver Dragojević, The Best Of Collection, Original Album Collection Vol. 1 i 2 te Dueti u izdanju Croatia Recordsa, kao i izdanje Aquarius Recordsa objavljeno nakon njegove smrti pod nazivom Do kraja vrimena.

Na drugome mjestu domaće liste nalazi se Vanna s novim izdanjem Izmiješane boje, dok je na broju 3 slijedi Opća opasnost s Kartom do prošlosti. U top 5 najprodavanijih ušla je i kompilacija u izvedbi raznih izvođača Festival zabavne glazbe – Split 2019. na četvrtom mjestu te Urban&4 sa Zagrebačkom filharmonijom i istoimenim albumom na broju 5.

Na stranoj listi prodaje, Ed Sheeran i dalje čuva svoje mjesto na samome vrhu s albumom No. 6 Collaborations Project. Na drugome ga mjestu slijedi album Let’s Rock u izvedbi Black Keysa, dok se na trećemu mjestu zadržao Bruce Springsteen s albumom Western Stars.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.