Vjeronaučna olimpijada učenika u Sisačkoj biskupiji

Foto: Sisačka Biskupija

Državno natjecanje iz vjeronauka – vjeronaučna olimpijada učenika osnovnih i srednjih škola održat će se od 5. do 7. travnja u Topuskom (Sisačka biskupija).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovogodišnja tema je “Misijska djelatnost Crkve”, a pobjedničkim ekipama (nad)biskupija u državnoj završnici natjecanja pridružit će se i 5 ekipa iz OŠ te 5 ekipa iz SŠ (ukupno 10 ekipa) s najboljim rezultatima u RH, a koje se nisu plasirale po kriteriju predstavnika nad/biskupija te se ukupno očekuje više od 200 sudionika.

Svečano otvorenje olimpijade održat će se u srijedu, 5. travnja u 20 sati, u Seminarskoj dvorani Hotela „Top Terme“ u Topuskom, a otvorit će je sisački biskup Vlado Košić. Drugoga dana, u četvrtak 6. travnja, nakon natjecateljskog dijela programa sudionici će posjetiti Grad Sisak gdje će misno slavlje u sisačkoj katedrali za sve sudionike predvoditi biskup Košić, s početkom u 19 sati. Natjecanje završava u petak 7. travnja u 11 sati u Seminarskoj dvorani Hotela „Top Terme“ u Topuskom za kada je predviđeno proglašenje pobjednika i dodjela nagrada.

Duhovna obnova za prosvjetne djelatnike

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Duhovnu obnovu za vjeroučitelje i prosvjetne djelatnike s područja Sisačke biskupije održat će s. Ozana Krajačić, u subotu 1. travnja u sisačkom Velikom Kaptolu, s početkom u 16 sati.

„Pasija – Mač boli“

Scenski prikaz Kristove muke pod nazivom „Pasija – Mač boli“ tradicionalno će i ove godine izvesti članovi Marijne legije iz Petrinje u nedjelju 9. travnja u 20 sati ispred župne crkve Sv. Lovre u Petrinji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.