Vrijedna pomoć stigla u župu Pešćenica iz HKM Ludwigshafen

Foto: Sisačka biskupija

Vjernici Hrvatske katoličke misije Ludwigshafen u subotu, 20. veljače natovarili su dva šlepera puna crkvenog namještaja iz desakralizirane crkve sv. Norberta u Kaiserslauternu te ih poslali kao pomoć pri obnovi nakon nedavnih potresa župi Pešćenica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ova hvalevrijedna akcija dogodila se na poticaj g. Ante Vasilja, koji je pastoralni suradnik u toj misiji, te pod vodstvom fra Slavka Antunovića, voditelja te misije. U posredovanju je sudjelovao u ime Hrvatskog Caritasa g. Boris Peterlin koji je spojio darivatelje i potrebite, te koordinirao samu dostavu pomoći.

Nakon nedavnih potresa, koji su teško oštetili brojne crkve u Sisačkoj biskupiji i župa Uznesenja BDM u Pešćenici je privremeno ostala bez svoje župne crkve, koja je znatno oštećena u potresu, te je nakon dva pregleda statičara označena kao opasna za upotrebu. Poradi toga župa ima svoj liturgijski prostor u filijalnoj crkvi sv. Antuna Padovanskog u Donjem Vukojevcu, koja je još uvijek u izgradnji te nije imala sav potreban liturgijski inventar.

Ovom donacijom, ne samo da je opremljena crkva u Donjem Vukojevcu, već će se i moći pomoći barem još dvije župe u Sisačkoj biskupiji da što prije opreme svoje privremene liturgijske prostore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.