Zadar: Barokni vatromet u sv. Donatu

Zadar, 05.07.2012 - Sveèano otvorenje jednog od najstarijih hrvatskih festivala, Meðunarodnog ljetnog glazbenog festivala u Zadru - 52. glazbene veèeri u Sv. Donatu. foto FaH/ tš

Večeras, u utorak, 6. kolovoza, u 21 sat, nas na Glazbenim večerima u sv. Donatu očekuje nas barokni vatromet u izvedbi Zadarskog komornog orkestra s tri solista na trubama. Umjetnički voditelj projekta istaknuti je šibenski glazbenik Pavao Mašić, orguljaš i čembalist, dobitnik nagrade Grand Prix Bach i nagrade publike na Bachovom orguljaškom natjecanju u Lausanni 2006., vlasnik 11 Porina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O večerašnjem koncertu Mašić kaže:

Ovo je sjajan program gdje će uživati glazbeni sladokusci, ali je prikladan i za širu publiku da otkrije taj glazbeni žanr bez imalo straha, dapače, rekao bih da je ovo jedan od onih koncertnih programa koji neupućenima može itekako otvoriti apetite za tzv. ozbiljnu glazbu koja je sve samo ne suhoparno ozbiljna. Riječ je o glazbi visokoga sjaja, bolje rečeno, glanca, a da je tomu tako svjedoči i činjenica da je veliki barokni skladatelj Georg Friedrich Händel, kada je skladao svoju čuvenu Glazbu za kraljevski vatromet posegnuo upravo za ovakvim sastavom: gudačkim orkestrom okrunjenim trubljama. Ako je glavna odlika barokne glazbe sjaj i raskoš, onda je kombinacija trublji uz orkestar onaj najraskošniji ugođaj koji barokni izvodilački sastav može pružiti. A mi vam ovom prilikom donosimo ne jednog, već čak tri sjajna trubača koji će biti glavni akteri našeg glanc-programa!

Utorak, 6. 8.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Crkva sv. Donata, 21 h

Puhačka oluja

ZADARSKI KOMORNI ORKESTAR

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pavao Mašić, umjetničko vodstvo

Reinhold Friedrich, truba

Franc Kosem, truba

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vedran Kocelj, truba

G. Ph. Telemann, G. Torelli, J. G. B. Neruda, A. Vivaldi

Cijena ulaznice: 100 kn / 90 kn

Prodaja ulaznica: Info-pult Kneževe palače, Poljana Šime Budinića 3, 23 000 Zadar

Tekst se nastavlja ispod oglasa

svakog radnog dana: 11 – 13 i 19 – 21 h; subotom: 11 – 13 h; nedjeljom: samo na mjestu održavanja koncerta

Ispred koncertnog prostora: sat vremena prije održavanja koncerta

Internetska prodaja: www.ulaznice.hr

Popusti:

40 kn za sve koncerte: prijatelji Glazbenih večeri u Sv. Donatu, umirovljenici, studenti, ratni invalidi

20 kn za sve koncerte: studenti Muzičke akademije, učenici glazbenih škola

Preuzimanje karata s popustom moguće je ostvariti samo u pretprodaji (na info-pultu Kneževe palače).

Ulaznice kupljene na mjestu održavanja koncerta bit će skuplje za 10 kuna od ulaznica kupljenih u pretprodaji na info-pultu Kneževe palače.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.