Zadar: Ljetna škola hrvatskog folklora u kolovozu, prijave do 15. lipnja

Foto: GettyImages

Početkom kolovoza u Zadru će se održati Ljetna škola hrvatskog folklora namijenjena voditeljima i budućim voditeljima folklornih i tamburaških skupina, no otvorena za sve članove amaterskih folklornih ansambala, prijave su moguće do 15. lipnja, poručuje organizator, Hrvatska matica iseljenika (HMI).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ljetna škola održati će se od 1. do 12. kolovoza, tematizirat će pjesme, glazbu i plesove panonskog područja, a vodit će je Andrija Ivančan.

Program će obuhvatiti narodne plesove, glazbu i pjesme Turopolja, Moslavine, Posavine, Bilogore, područja Slatine, Donjeg Miholjca, Orahovice, Našica, Nove Gradiške i Požeške kotline, Baranje, Valpovštine, Brodskog posavlja, Đakovštine, zapadne Slavonije, područja Županje i Vinkovaca te Srijema.

Predavat će se i plesovi Hrvata koji žive u Vojvodini, Mađarskoj i Bosanskoj Posavini u BiH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od teorijskih predavanja na programu je Kinetografija i osnove notnog pisma te nošnje panonskog područja.

Programski voditelj Škole je Andrija Ivančan koji vodi plesnu sekciju, voditelj tamburaške sekcije je Tibor Bün s gostom predavačem maestrom Sinišom Leopoldom, a voditelj sekcije tradicijskih glazbala Vjekoslav Martinić.

HMI poziva zainteresirane da ispunjene prijavnice do 15. lipnja pošalju na folklor@matis.hr Više informacija dostupno je na folklor@matis.hr

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.