Zagreb: Predstavljena knjiga ‘Daruj’ Magnusa MacFarlane-Barrowa, utemeljitelja Marijinih obroka

daruj zagreb rogoznica marijini obroci
Foto: Fah; fotomontaža: Narod.hr

Iznimno snažnu, poučnu i inspirativnu novu knjigu ‘Daruj’ – utemeljitelja i ravnatelja udruge Marijini obroci – koja u 19 zemalja širom svijeta hrani više od 1,8 milijuna djece na mjestu njihova obrazovanja, u ponedjeljak na zagrebačkom Cvjetnom trgu u 19 sati predstavili su volonteri udruge Marijini obroci i njihovi gosti – glazbenik Boris Rogoznica i pjesnikinja Marina Katinić Pleić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Knjiga ‘Daruj’ opisuje ulogu ljubavi i velikodušnosti u našim životima i svjedoči kako svaki čin dijeljenja i darivanja sebe drugima može biti prekretnica za radostan i ispunjen život.

Knjigu je prevela prof. Lidija Paris, a izdavač je Verbum.

Magnus MacFarlane-Barrow obratio se okupljenima video porukom i objasnio zašto je važno znati živjeti velikodušno. Magnus primjećuje kako ljudi koji se najviše daruju ujedno su i oni najsretniji među nama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Predstavljanju knjige pročitani su dijelovi koji spominju potresnu životnu priču dugogodišnje volonterke Marijinih obroka, Vukovarke Katarine Zarinkijević koja ističe kako sada s radošću može uzvratiti pomoć koju smo njezina obitelj i mi nekoć primali od nekoga tko nas nije poznavao. Naime, Magnus je za vrijeme Domovinskog rata čak 23 puta vozio kamione s humanitarnom pomoći iz Škotske za Hrvatsku te Bosnu i Hercegovinu.

Uz dašak humora, dobrog raspoloženja i motivacijskih riječi voditeljica i volonterki Marijinih obroka Petre Ćurlin i Marije Krakan, prikupljene su donacije za prehranu 30 gladne djece.

Na predstavljanju knjige sudjelovali su i utemeljitelji Marijinih obroka Hrvatska Krešimir i Renata Planinić, Krešimir Ćurlin i Željka Markić. Marijini obroci Hrvatska trenutno u 18 škola u pet država svaki dan osiguravaju svaki dan obrok za 60 000 djece koja pohađaju školu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Virtualno prolistajte knjigu, a svoj primjerak možete naručiti na Darovi Marijinih obroka.

IBAN: HR7923600001102102666, SWIFT: ZABAHR2X

Više o Marijinim obrocima saznajte na https://www.marysmeals.hr/.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.