Zagrebačka Esplanada proglašena najboljim povijesnim hotelom

Foto: Fah

Zagrebački hotel Esplanade nagrađen je u Švicarskoj za najbolji povijesni hotel 2019., izvijestili su u ponedjeljak iz tog hotela, dodajući da su nagradu dobili na dodijeli European Hotel Awardsa 2019, iza koje stoji luksuzna publikacija Références Hôteliers-Restaurateurs.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nagradu za najbolji povijesni hotel godine (Historic Hotel of The Year) na svečanosti u Ženevi preuzeo je generalni direktor Esplanade Ivica Max Krizmanić, koji je podsjetio da taj hotel od početka 1925. do danas privlači putnike luksuznim interijerom, impresivnom arhitekturom i suvremenim sadržajima.

“Ponosan sam na našu zagrebačku ljepoticu, ikonu stila, elegancije i glamura, koja i danas na temeljima tradicije vrhunske usluge, kulturnim i povijesnim značajem očarava goste koji dođu u Zagreb. Nagrada još jednom dokazuje da smo u samom vrhu europske i svjetske scene probranih hotela, nadaleko poznatih po svojoj raskošnoj povijesti koja Esplanadu čini jedinstvenom. Osim povijesti i duge liste poznatih gostiju koji su tu boravili, hotel je prepoznatljiv i po pomicanju granica i postavljanju novih trendova u hotelijerstvu”, poručio je Krizmanić.

Dodajući da je hotel bio i ostao hram vrhunske gastronomije, profinjenosti i izvanredne usluge, važnim ističe i posebnu vezu hotela i Zagreba te sa sugrađanima i svakim gostom, pri čemu veliku ulogu ima cijeli tim hotela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodjela nagrada European Hotels Awards 2019 okupila je brojne hotelijere iz cijele Europe, osobe iz struke i poznate goste, a dobitnike nagrada biraju stručnjaci iz cijele Europe te gosti hotela. Iz Esplanadea uz tu ističu i druge nagrade koje su nedavno dobili, među kojima je i ona Krizmaniću za osobni doprinos i izvrsno vođenje hotela “Five Star Diamond Award” te od najstarijeg udruženja gurmana u svijetu “Chaîne des Rôtisseurs” lenta za počasnog člana u u Hrvatskoj, a dodatna priznanja hotel je dobio i za poslovanje te za restoran Zinfandel’s i Health Club od TripAdvisora, vodiča Luxury Travel Guide i World Luxury Restaurant, te Michelina koji je restoran Zinfandel’s i Le Bistro treću godinu zaredom uvrstio u svoj gastronomski vodič.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.