Započelo 288. zavjetno hodočašće vjernika Grada Zagreba u Mariju Bistricu

Foto: Zagrebačka nadbiskupija

Molitvom i blagoslovom hodočasnika pješaka u pet sati ujutro u subotu 7. rujna u zagrebačkoj katedrali započelo je 288. zavjetno hodočašće vjernika Grada Zagreba u Mariju Bistricu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više od tristo pješaka, predvođeni pomoćnim biskupom zagrebačkim mons. Ivanom Šaškom, uputilo se nakon obilaska groba bl. Alojzija Stepinca upravo „Stepinčevim putom“ preko Medvednice prema Mariji Bistrici.

Iskusni planinari hodočasnici predvode hod, a svake se godine pridružuju novi hodočasnici što pokazuje da hodočasnička ruta od zagrebačke katedrale preko Sljemena do Marije Bistrice nadahnjuje sve veći broj ljudi.

U kapelici Majke Božje Sljemenske – Kraljice Hrvata na rasporedu je sveta misa koju predvodio mons. Ivan Šaško nakon koje slijedi tradicionalna okrepa u župnoj kući te nastavak hoda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema Mariji Bistrici danas će se organizirano uputiti još četiri skupine pješaka, iz Čučerja te iz Sesveta, a mladi koji sudjeluju na hodočašću mladih u Mariju Bistricu iz Gornje Stubice te iz Kašine.

U 18.30 sati predviđa se zajednička hodočasnička ulazna procesija od kapele sv. Ladislava do Svetišta nakon koje u 20 sati slijedi „Služba svjetla“, procesija sa svijećama na bistričkoj Kalvariji.

Od 22.30 sati u svetištu započinje cijelonoćno klanjanje pred Presvetim oltarskim sakramentom koje animiraju mladi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Središnje euharistijsko slavlje u nedjelju 8. rujna predvodit će zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić u koncelebraciji s pomoćnim zagrebačkim biskupima i svećenicima grada Zagreba.

Zavjetna procesija od kapele „Ave Maria“ do „crkve na otvorenom bl. Alojzije Stepinac“ kreće u 11 sati, a sveta misa počinje u 11.30 sati. Središnjem će euharistijskom slavlju u nedjelju u 9 sati prethoditi zajednička pobožnost Križnog puta, dok je nakon središnjeg euharistijskog slavlja u svetištu Majke Božje Bistričke u 15 sati predviđen poslijepodnevni oproštaj i povratak hodočasnika svojim kućama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.