Site icon narod.hr

Zašto je papa Leon XIII. nakon strašnog viđenja napisao molitvu svetom Mihaelu?

Foto: wikipedia

Papa Leon XIII. uvrstio je 1886. na kraj mise tzv. Leonovu molitvu. Ta molitva sadrži i poznatu Molitvu sv. Mihaelu. Mnogi povjesničari smatraju da je nastala nakon što je papa Leon XIII. imao zastrašujuće viđenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimljivo je da je tu molitvu svakodnevno molio u sužanjstvu i kardinal Alojzije Stepinac kao molitvu zaštite za Crkvu i hrvatski narod u doba divljačkog progona i ubijanja katolika i Hrvata u vrijeme bezbožnog komunizma.

Prema Kevinu Symondsu, autoru knjige Papa Lav XIII. i Molitva sv. Mihaelu, to ukazanje se je dogodilo između 1884. i 1886., i to tijekom mise. Nekoliko izvješća govori o tome da se je papino lice promijenilo kad je ukazanje nastupilo te je postalo „blijedo i prestrašeno“.

Prema tim izvješćima, nakon što je papa Leon XIII. završio svoju Misu, ostao je u kapelici, da prisustvuje još jednoj Misi, što je uvijek običavao. Na kraju, opazili su kako je najednom podigao glavu i nepomično gledao prema Oltaru, iznad Tabernakula.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Strašno viđenje sila tame pape Leona XIII.

Lice Leona XIII problijedilo je od nekakvog straha. Papa je ustao i još pod šokom od intenzivne uzbuđenosti, požurio je prema svojoj radnoj sobi. Jedan od njegovih suradnika se uznemirio i upitao ga: “Sveti Oče, izgledate mi vrlo umorno? Da li vam treba nešto?” Leon XIII mu je odgovorio: “Ne trebam ništa…”

I Papa je ušao u svoju radnu sobu, zatvorio se, te nakon pola sata pozvao tajnika Kongregacije za Obrede, pružio mu list papira te mu rekao da odmah napisani tekst otisne i pošalje svim biskupima širom svijeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što bijaše napisano na tom listu papiru, koji je Papa dao da se smjesta tiska i pošalje svim biskupima svijeta? To bijaše molitva Svetom Mihaelu Arhanđelu, koju je Papa osobno sastavio i zahtijevao da je svi svećenici sa svojim vjernicima mole nakon svake Mise na podnožju Oltara nakon molitve “Zdravo Kraljice”, koju je propisao već Papa Pio IX.

Leon XIII povjerio je kasnije jednom od svojih tajnika, Mons. Rinaldo Angeliu, kako je za vrijeme Mise vidio oblak – mnoštvo zlih duhova, demona, i to vrlo razdraženih, nad Vječnim gradom. Odatle odluka Papina, da se zove u pomoć Sveti Mihael Arhanđeo i sva vojska nebeskih duhova (anđela) za obranu Crkve protiv Sotone i njegove paklene vojske.

Papa je smatrao da je molitva svetom Mihaelu arkanđelu i time cijeloj nebeskoj vojsci potrebna da bi se rastjerala tama koja se skupljala nad Vječni grad, Europu i cijeli svijet. Događaji koji su slijedili, osobito pojava fašizma, komunizma i nacizma, kao i I. i II. svjetski rat pokazali su da je imao pravo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I Alojzije Stepinac u Lepoglavi moli ovu molitvu za hrvatski narod i Crkvu

Ova molitva je i danas vrlo aktualna, a mole je vjernici diljem svijeta. Običavao ju je moliti i kardinal Alojzije Stepinac u sužanjstvu kao jedan oblik zaštite Crkve i hrvatskog naroda pred divljaštvom i terorom bezbožnog komunizma. Stepinac sam piše iz Lepoglave:

Gledajući sve što se događa kod nas i u svijetu, uvjerenja sam da se to ne događa bez specijalne asistencije đavla. (Tako je danas govorio i to govori i preporuča svakom svećeniku koji ga pohodi.) Zato ja svako jutro čim ustanem, obučem se, i prvo mi je da izmolim egzorcizam Leona XIII. Svaki dan to činim od prošloga rata, kad me je na to upozorio jedan njemački svećenik. On mi je naime rekao, kako na vjeronaučnoj pouci nikako nije ništa mogao postići s djecom,  jer ih je hitlerovština silno pokvarila. Nemirni su, viču, galame, tuku se. ‘Drugi put prije nego sam došao među njih, izmolim egzorcizam. I začudo, bili su tog puta mirni kao ovce. Otada svaki put molio sam egzorcizam – i dobro je bilo.’

Kad mi je taj svećenik to ispričao, otada i ja svaki dan molim egzorcizam. Jedanput sam ga samo zaboravio u Lepoglavi, i to baš onoga jutra, kad se jadni onaj svećenik objesio. Preporučam Vam, da ga i Vi molite svaki dan.”(Dnevnik, 1952. godina,  str. 72)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 

Molitva svetom Mihaelu arkanđelu

Sveti Mihaele Arkanđele,

brani nas u boju;

protiv opakosti i zasjeda đavolskih budi nam zaklon.

Neka mu zapovjedi Bog, ponizno molimo:

i Ti, Vojvodo vojske nebeske,

sotonu i druge zle duhove,

koji svijetom obilaze na propast duša,

božanskom jakošću u pakao strovali.

Amen.

 

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version