100 godina hrvatskog boksa: Pozvat ćemo Tysona Furya na proslavu

Foto; snimka zaslona

Hrvatska boksačka reprezentacija u subotu putuje u Beograd na Svjetsko seniorsko prvenstvo. Kakva su očekivanja, u emisiji “Dobro jutro, Hrvatska” rekli su nam predsjednik Hrvatskog boksačkog saveza Bono Bošnjak, izbornik seniorske selekcije Kristijan Hodak i jedna od najvećih hrvatskih boksačkih zvijezda Toni Filipi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za svjetsku smotru u Beogradu svi najavljuju da će biti i najjači SP u povijesti – s rekordnim brojem natjecatelja iz čak 108 država i s rekordnim nagradnim fondom od 2,7 milijuna dolara!

– U Beograd ide 16 članova, 10 boksača, pet trenera i službena osoba. Pripreme su bile kvalitetne, bili smo u Italiji, Njemačkoj i Srbiji. Očekivanja su velika u superteškoj kategoriji, gdje je Milun, pa teškoj s Filipijem, tu su Damir i Luka Plantić u lakoteškoj… Očekujemo barem jednu medalju, rekao je u uvodu prvi čovjek HBS-a.

Zašto će SP u Beogradu biti takav spektakl?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Osim što će biti 650 boksača iz 108 država, tu je i bogata novčana nagrada za prvo, drugo i treće mjesto, za prvo je 100 tisuća, za drugo 50, a za treće 25 tisuća američkih dolara. U 13 kategorija imat ćemo po 50-ak boksača u svakoj, konkurencija će biti kao nikad u povijesti, kaže izbornik Hodak.

– Ovakve nagrade su velika motivacija. Kad bi takve nagrade bile u kontinuitetu mislim da bi dosta boksača ostajalo u amaterskom boku, dodao je o tome Filipi.

Koliko je pandemija utjecala na pripreme?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Zbog toga se nismo mogli slobodno kretati po Europi, no bez obzira na to naš Savez ima jako dobre kontakte s Talijanima, završili smo pripreme u njihovom olimpijskom kampu. Bez obzira na pandemiju mislim da smo pripreme dobro odradili i da smo na vrhuncu forme. Osim ovih koje je nabrojio predsjednik, imamo i mlađe uzraste, tu je jedan Gabrijel Veočić, koji je na Grand Prixu u Zagrebu pobijedio aktualnog svjetskog prvaka iz Rusije, tako da imamo adute, kaže izbornik Hodak.

– Ove godine slavimo 100 godina Hrvatskog boksačkog saveza. Imat ćemo svečanu akademiju u hotelu Westin, doći će predsjednici svjetske i europske federacije i mnogi poznati boksači, pozvat ćemo i Tysona Furyja da nam se pridruži, on će biti sad u Beogradu i pozvat ćemo ga na našu proslavu, najavio je Bono Bošnjak.

Toni Filipi uspješan je boksač, ali ne zanemaruje školu:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Prošle godine sam upisao sportski menadžment, sad sam druga godina. Cilj mi je prvo SP, pa onda ostalo, no potrudit ću se sve završiti u roku, zaključio jer Filipi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.