Jović Horvatu: Svi ti komentari ne dolaze od neke kumice na placu ili od nekog susjeda koji šeta peseke po livadi

jović
Foto: fah

Hrvatska rukometna reprezentacija igrala je odlično iako je izgubila od Danske. Izbornik Hrvoje Horvat rekao je da su tom izvedbom “začepili usta onima koji su rekli da se nisu borili”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Svaki komentar bio je dobronamjeran, ali izbornik mora znati da svi ti komentari ne dolaze od neke kumice na placu ili od nekog susjeda koji šeta peseke po livadi. Svi mi osvojili smo pregršt medalja i znamo kako je biti prvi na svijetu i znamo kako je godinu dana prije biti 16. u Europi”, rekao je legendarni Božidar Jović na RTL-u, aludirajući na 2002. i 2003. godinu.

“Bilo bi suludo da kažemo: ‘Dobro se igralo protiv Crne Gore, nije bio naš dan’ ili da tražimo neki alibi. Mi moramo ukazati na to da su govor tijela i spremnost na toj utakmici bili ispod nule. Crna Gora nije Danska, nije Francuska, nije zemlja koja je osvajala medalje, nikad nije prošla ni u drugi krug. Mi se moramo uspoređivati s Danskom, Francuskom, Švedskom, Norveškom. Da ne uvrijedim, ali Crna Gora, Ukrajina, Srbija, to je ipak druga liga i ne možemo se uspoređivati s njima”, objasnio je Jović.

“Nitko ovdje nikome ne skida glavu niti smjenjuje”

Postavio je i pitanje i oko poziva igračima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“U reprezentaciji ne mogu igrati mladi ili stari, dobri ili loši. Najbolji uvijek moraju igrati, tko god i kako god se zvao. Čudno je što u reprezentaciji nema Marina Šege s kojim nisu ni razgovarali. Brani u Montpellieru, najboljoj momčadi Lige prvaka. Čudno je da nema Karačića koji je jedan od najboljih igrača u Kielceu, drugoj momčadi po bodovima u Ligi prvaka”, nabrajao je Jović.

“Mislim da za njih mora biti mjesta i da su se neka ega morala spustiti. Ipak je reprezentacija svima nama svetinja. Mi moramo reći, to je naša dužnost kao ljudi koji su osvajali medalje za Hrvatsku, da nešto nije dobro i da na tome treba poraditi”, dodao je.

Ipak je rekao da izbornik Horvat ima njegovu potporu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Nitko ovdje nikome ne skida glavu niti smjenjuje, dapače, ima našu punu potporu, pogotovo zbog ovoga što se dogodilo s koronom. Ali mislim da treba i kritiku dobronamjerno prihvatiti”, zaključio je Jović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.