Ademi spreman za uzvrat: Može li Dinamo napraviti najveći podvig u novijoj povijesti i izbaciti Tottenham?

epa09068806 Tottenham's Harry Kane (L) in action against Dinamo's Kevin Theophile-Catherine (R) during the UEFA Europa League round of 16, first leg soccer match between Tottenham Hotspur and Dinamo Zagreb in London, Britain, 11 March 2021. EPA/Neil Hall / POOL

Dinamo je u prvoj utakmici osmine finala Europske lige poražen u Londonu od favoriziranog Tottenhama 2:0. Iako je Mourinhova momčad dominirala cijelu utakmicu dojam je kako je hrvatski prvak mogao izbjeći ovaj drugi pogodak, što bi mu ostavilo kakvu takvu nadu za uzvrat na Maksimiru. No ni nakon 0:2 Modri se ne žele predati te će učiniti sve ne bi li na pleća bacili jednu od najjačih engleskih momčadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedno od pitanje je uoči uzvrata na Maksimiru hoće li biti spreman kapetan Dinama Arijan Ademi. Naravno, ne treba posebno ni spominjati koliko je važna Ademijeva uloga za igru Dinama. Naime, pred kraj utakmice u Londonu Ademi je šepajući je, uz pomoć liječnika i fizioterapeuta, izišao iz igre, s bolnom grimasom, nije to izgledalo optimistično. Međutim, prema informacijama od petka, u Dinamu ne sumnjaju na neku težu ozljedu, dobio je Ademi neugodan udarac i zaradio oteklinu, ali bi ako ne dođe, ne daj Bože, do kakvog pogoršanja, kapetan trebao biti spreman za taj uzvratni obračun, pišu Sportske novosti.

Nakon poraza 0:2 u Londonu postavlja se pitanje mogu li igrači Dinama napraviti jedan od najvećih podviga u novijoj povijesti kluba te izbaciti jaku englesku momčad?

”Bila je stvarno teška utakmica za nas. Oni su jako dobro držali posjed na početku i bilo nam je teško istrčavati te kontre, gubili smo puno snage. Uspijevali smo u prvom dijelu nekako izlaziti iz toga, ali u drugom poluvremenu je bilo sve teže”, rekao je nakon prve utakmice  Mislav Oršić, koji je u prvoj minuti imao odličnu priliku matirati Tottenham.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Ne možemo biti zadovoljni s porazom. Mislim da smo im dali previše posjed, trebali smo biti malo više ofenzivniji i izaći malo više hrabrije. Previše smo, možda, pokazali respekta, trebali smo igrati malo bezobraznije. Oni imaju više takvih utakmica, vrhunska su momčad, imaju kvalitetne igrače i puno iskustva”, poručio je Luka Ivanušec, možda i najbolji igrač Dinama u prvoj utakmici osmine finala Europske lige u Londonu.

Lovro Majer smatra da Dinamo ima, unatoč porazu od 0:2, aktivan rezultat te da je sve moguće, pa i čudo na Maksimiru.

”Žao nam je što nismo zadržali rezultat na 1:0, sigurno bi tada bilo lakše na Maksimiru. Ali smatram da je sve moguće i mislim da smo u nekoliko navrata mi sami osjetili, bez obzira na to što je to veliki klub i visoka razina, da se može igrati i da smo sposobni za dobre stvari. Usudio bih se reći da smo cijelo prvo poluvrijeme izgledali dosta kompaktno, dobro smo se držali, izlazili iz njihovih agresija. Mislim i dalje da je sve moguće”, poruka je Lovre Majera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.