Ajax i Villarreal na korak do četvrtfinala Europske lige

Foto: fah

Kako smo već pisali diljem Europe igraju se ili su se već igrale utakmice osmine finala Europske lige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nogometaši Ajaxa su na svom terenu večeras uvjerljivo s 3:0 svladali Young Boys u prvom susretu osmine finala Europa lige, dok je Villarreal s 2:0 bio bolji od Dynama iz Kijeva.

Nizozemski klub je već u petoj minuti zaprijetio preko Antonyja, no golman gostujuće momčadi sjajno je zaustavio njegov udarac. Pet minuta nakon toga je isti igrač imao istu priliku, međutim, ovog je puta pucao preko gola gostiju iz Švicarske. Ajax je imao zicer u 17. minuti. Ovaj put Neres je šutirao nakon jednog centaršuta, i on je bio neprecizan. Ostalo je 0:0.

Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah

U drugom dijelu je Ajax nastavio s napadima što im je donijelo ploda. No redom, najprije je Alvarez pucao glavom u 51. minuti, no vratar Young Boysa sjajno je obranio. Tri minute nakon toga ponovno je Ajax zaprijetio i ponovno ništa od gola, Antony je bio neprecizan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napokon u 62. minuti susreta Ajax je poveo, više nego zasluženo. Strijelac je bio Davy Klassen koji je pogodio mrežu za 1:0. Na 2:0 povisio je  u 82. minuti Dušan Tadić. Konačnih 3:0 postavio je Brobbery u 92. minuti. S 3:0 Ajax mirno ide na uzvrat u Švicarsku.

Villarreal je, kako smo već spomenuli, slavio u gostima protiv Dynamo Kijeva. Gosti su poveli u 30. minuti golom Torresa, a konačnih 2:0 početkom drugog dijela postavio je Albiol. Dakle, i Villarreal je na korak do četvrtfinala Europa lige, uzvratne se utakmice igraju za tjedan dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.