Site icon narod.hr

Ajduković nakon tri seta izgubio od Nadala

Foto: fah

U meču karijere, Duje Ajduković pružio je odličan otpor Rafaelu Nadalu, ali je nakon malo više od dva sata igre poražen u polufinalu ATP turnira u švedskom Bastadu sa 6-4, 3-6, 4-6.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ajduković (ATP-130.) je u Švedskoj došao do najvećeg uspjeha u karijeri, ali u polufinalu je nakon velike borbe izgubio od 15 godina starijeg legendarnog Španjolca, koji je tek 261. na ATP listi, dok je zadnje polufinale na Touru igrao prije dvije godine.

– Bio je ovo težak meč. Moj protivnik je imao jedan od najboljih bekhenda protiv kojih sam igrao, rekao je Nadal odmah nakon meča u razgovoru na terenu.

– Došao je ovdje s jako puno samopouzdanja. Bilo je jako, jako teško, ali pronašao sam način da to preživim i prođem u finale nakon dugo vremena. Za mene su to sjajne vijesti i sretan sam zbog toga, izjavio je legendarni Španjolac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Uvijek je sjajan osjećaj vratiti se u finale. Pobijedio sam u četiri meča zaredom, to je nešto što mi nije uspjelo dvije godine. Puno se toga dogodilo, još sam uvijek u procesu oporavka, dosta toga sam izgubio jer sam prije gotovo godinu dana imao važnu operaciju kuka. Stvari ne idu lagano, ali borim se, i mečevi poput ovog današnjeg i jučerašnjeg mi pomažu da budem bolji na terenu. Zadovoljan sam zbog toga, vidjet ćemo hoću li sutra moći igrati još malo bolje, dodao je Nadal.

Španjolac će za naslov igrati protiv Portugalca Nuna Borgesa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version