Site icon narod.hr

Ajduković: Ništa se ne može usporediti s ovim

03.02.2024. Varaždin Kvalifikacijski meč Davis cup reprezentacija Hrvatske i Belgije Na fotografiji Duje Ajdukovic Photo: Marko Jurinec /HINA

Duje Ajduković je na impresivan način došao do svoje prve pojedinačne pobjede, iako mu je ovo bio tek drugi reprezentativni nastup u karijeri, a svladavši Jorisa de Loorea sa 6-1, 6-4 zadržao je Hrvatsku u ravnopravnoj borbi s Belgijom za mjesto u grupnoj fazi završnice Davis Cupa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Odigrao sam dosta dobar meč. Prošli tjedan sam imao jako puno mečeva u sličnim uvjetima i došao sam u dobroj formi. Od sebe sam u najmanju ruku očekivao solidan meč i dobru borbu, a bilo je i više, rekao je 22-godišnji Splićanin koji je izvukao iz sebe sjajan meč u prilično teškim okolnostima nakon poraza Marina Čilića u prvom meču.

– Naravno da je bilo malo teže, s obzirom na to da je Marin izgubio. Na kraju krajeva, fokusiraš se na svoj meč, na ono što možeš kontrolirati – i to je to.

Nakon što je izvukao 15-40 u prvom gemu meča, Ajduković je jednostavno ostavio suparnika bez ikakvih izgleda. S devet uzastopnih gemova je poveo 6-1, 4-0 i za 46 minuta gotovo završio meč. Sve je u njegovoj igri bilo na visokoj razini, a pogotovo servis.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Servis je bio jako dobar, i prvi i drugi. Osjećao sam se dobro pa sam i iz drugog servisa tražio dosta. Zalomila se neka dupla, većinom su bile na manje važnim poenima. Lopte su dosta zahtjevne i ako se ne igra punom brzinom, jako se lako izgubi kontrola.

“Atmosfera je bila nevjerojatna”

Takav pristup mu je donio najznačajniju pobjedu u karijeri, bez obzira na neke prijašnje, posebno iz prošle godine, koje su ga dovele do toga da bude kandidat za reprezentaciju.

– Ne može se to usporediti. Možda prošle godine, kad nisam bio u dobroj situaciji pa su te pobjede na Challengerima značile jako puno, ali ne može se usporediti s ovim.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osjećaj igranja pred tisućama navijača, koji su skandirali njegovo ime, nešto je što do sada nije imao priliku doživjeti.

– Atmosfera je bila nevjerojatna. Od samog početka do kraja. Odajem im počast.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version