Site icon narod.hr

Američka plivačica Trischa Zorn kraljica paraolimpijskih igara s osvojenih 55 medalja

Foto: Twitter

Američka plivačica Trischa Zorn (52) apsolutna je ‘kraljica’ paraolimpijskih igara na kojima je tijekom karijere osvojila čak 55 medalja, od čega 41 zlatno odličje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zorn, koja je slijepa od rođenja, nastupila je na sedam POI. Debitirala je u Arnhemu 1980. godine, a uspješnu karijeru je zaključila u Ateni 2004. godine. Najuspješnija je bila u Seulu 1988. godine, gdje je osvojila čak 12 zlatnih medalja, pri čemu 10 u pojedinačnoj konkurenciji.

“Imala sam sreće što sam mogla nastupiti na sedam paraolimpijskih igara. Zdravlje me poslužilo, što je bilo vrlo važno. Naporno sam radila, satima sam trenirala i moji snovi iz djetinjstva su se ostvarili”, kazala je danas 52-godišnja Zorn.

Zbog njezinih sjajnih rezultata 1994. je uvrštena među 10 najboljih američkih sportašica, a 2012. je bila prva Amerikanka u Paraolimpijskoj Kući slavnih. Zorn je bila sjajna u svim plivačkim disciplinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Nisam se mogla odlučiti koja mi je najdraža, pa sam ih sve trenirala”, kazala je Zorn koja je diplomirala na sveučilištu Nebraska i danas je učiteljica u osnovnoj školi osoba s posebnim potrebama u Indianapolisu.

Drugo mjesto na ljestvici osvajača medalja na ljetnim POI zauzima francuska plivačica Beatrice Hess sa 25 medalja, od toga je 20 zlata, a potom slijedi kanadski plivač Michael Edgson sa 21 medaljom, od kojih je 18 zlatnih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version