Ancelotti na udaru kritika nakon poraza od Wolfsburga

Foto: fah

Talijanski nogometni stručnjak Carlo Ancelotti našao se na udaru novih kritika nakon domaćeg kiksa Bayerna protiv Wolfsburga u susretu 6. kola njemačkog prvenstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bayern je nakon prvog poluvremena vodio 2-0, no gosti su u nastavku zabili dva gola osvojivši bod na Allianz Areni. Bio je to prvi bod Wolfsburga protiv Bayerna nakon šest uzastopnih poraza i negativne razlike pogodaka 2-22. Posljednji put Wolfsburg je neporažen napustio Munchen prije 16 godina.

Bayern je u završnici prvog poluvremena stigao do prednosti od 2-0 golovima Lewandowskog (33-11m) i Robbena (42), no u nastavku je Wolfsburg uspio poravnati. Prvo je Arnold (56) smanjio na 2-1 iz slobodnog udarca sa 25 metara uz obilatu pomoć vratara Bayerna Ulreicha, da bi Didavi (83) pred kraj utakmice preciznim udarcem glavom postavio konačnih 2-2.

“Odigrali smo loše i Wolfsburg je zasluženo osvojio bod. Bili smo spori i bez potrebnog intenziteta. Bili smo nedovoljno kompaktni,” kazao je Ancelotti dodavši: “Imali smo nekoliko prilika kojima smo mogli zatvoriti utakmicu, ali nismo ih iskoristili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oni ironični su naveli kako se igrači Bayerna nisu željeli previše potrošiti kako bi im ostalo više snage za subotnji, tradicionalni posjet Oktoberfestu. Na pitanje hoće li ograničiti količinu alkohola igračima, Ancelotti je samo odmahnuo rukom.

“Oni mogu piti što žele. Ja nisam njihov otac ili brat. Ja sam samo menadžer. Nisam zadovoljan igrom i rezultatom, ali sutra je novi dan,” kazao je.

“Novi dan” mu u srijedu donosi gostovanje u Parizu protiv PSG-a u Ligi prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Moramo biti zabrinuti ako ćemo ovako igrati, ali uvjeren sam kako ćemo biti bolji,” dodao je Talijan.

Da se nešto loše događa u Munchenu jasno je svima. Bavarci su u prvih šest kola upisali jedan poraz i jedan remi. Dio medija navodi kako je Ancelotti ispustio kontrolu u svlačionici i kako čelnici već traže njegovog nasljednika. Posebice nakon što su glavne zvijezde Robert Lewandowski, Thomas Muller i Franck Ribery javno kritizirale Ancelottijev rad.

Navijače posebno boli Ancelottijev odnos prema Thomasu Mulleru, legendi kluba i dokapetanu momčadi kojeg je nekoliko puta vadio iz igre, a jednom ostavio na klupi iz “taktičkih razloga”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ancelottijev rad kritizirale su i legende kluba. Paul Breitner smatra kako Bayern nazaduje, Lothar Matthaus predviđa kako bavarski velikan ove sezone neće osvojiti niti jedan trofej, dok Mario Basler najavljuje kako će Ancelotti u siječnju preseliti u Kinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.