Armada ‘pali vatru’ uoči derbija: “Mračne sile u HNS-u čekaju naš krivi korak, ne dajmo im povoda”

Foto: fah

U subotu igraju Rijeka i Dinamo. “Ovo će biti rekord Rujevice od kada je sagrađena. Ovo je bitka za naslov prvaka, bitka koja se čeka od početka sezone. Mnogi čekaju 27. svibnja, ali mislim da će ovo biti puno važnija utakmica u kojoj će se možda rješavati pitanje prvaka. Svaki navijač koji je uspio doći do ulaznice, treba na Rujevicu doći što ranije, barem pola sata, kako bi igrači već na zagrijavanju dobili onaj impuls možda presudan i za pobjedu”, rekao je glasnogovornik Armade Denis Povh za Radio Rijeku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Nadamo se da će se svaki navijač koji dođe na stadion osjećati kao pripadnik Armade i da će pratiti naše navijanje. Neka svih šest tisuća ljudi navija, neka se pripreme na to da u subotu daju sve od sebe jer tada će i igrači dati više nego su inače sposobni pružiti. Neka dođu s pripremljenim glasnicama, neka dođu navijati svih 90 ili 95 minuta i da onu našu krilaticu ‘Krepat ma ne molat’ pokažemo i na tribinama te da na kraju utakmice svi skupa slavimo”, pozvao je Povh.

Apeliraju da ne smije biti neprimjernog ponašanja:

“Mora proći sve u redu. Moramo biti svjesni da će mračne sile u HNS-u i u Dinamu čekati svaki naš krivi korak i apeliramo na sve navijače da daju sve svoje glasovne mogućnosti. Neka paze na svaku sitnicu kako im ne bismo dali povoda da nas pobjede izvan terena”, ističe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nogometni klub Rijeka također apelira na navijače:

S obzirom na izrazito velik interes navijača HNK Rijeka za utakmicu 27. kola s GNK Dinamom obavještavamo sve naše navijače o sljedećem:

Utakmica je od strane MUP-a proglašena utakmicom visokog sigurnosnog rizika i sukladno tome poduzimat će se pojačane sigurnosne mjere za vrijeme dolaska, tijekom boravka i za vrijeme odlaska navijača. Zbog prethodno navedenog neće biti točenja alkoholnih pića u zoni stadiona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve ulaznice su rasprodane pa samim time neće biti niti prodaje na dan utakmice. GNK Dinamo preuzeo je 350 ulaznica za svoje navijače i iste će prodavati u Zagrebu, dok na dan utakmice neće biti moguće kupiti ulaznicu za gostujuću tribinu.

Ulazi na stadion se otvaraju u 17 sati, a s obzirom da će stadion biti ispunjen do posljednjeg mjesta molimo sve naše navijače da što ranije krenu prema stadionu da bi se izbjegle gužve na ulazima.

Napominjemo da svaki posjetitelj mora posjedovati valjanu ulaznicu ili propusnicu. Još jednom molimo sve posjetitelje s djecom da zbog sigurnosnih razloga, te izbjegavanja mogućih ozljeda Vas i Vaše djece ne prolazite zajedno s djetetom kroz ulazne barijere (tzv. brojače ulaznica ili češljeve).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pozivamo sve naše navijače na fer i korektno navijanje te podsjećamo na zakonske odredbe iz članka 4. Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima prije, za vrijeme i nakon utakmice, a koja se odnose na prekomjernu alkoholiziranost (preko 0,5 g/kg), zabranu posjedovanja i uporabe pirotehničkih sredstava, svih oblika diskriminacijskog ponašanja, bacanja predmeta i neovlašteni ulazak u natjecateljski prostor i dr.

Posebno apeliramo na sve naše navijače da se suzdrže od svih oblika govora mržnje (na temelju rasne – tzv. hukanja, nacionalne, vjerske, regionalne i druge osnove) i bacanja bilo kakvih predmeta u natjecateljski prostor da bi se izbjegle rigorozne sankcije (novčane kazne i zatvaranje tribine) za naš klub, a ujedno i za sve naše navijače.

Ovim putem se posebno želimo zahvaliti svim našim vjernim navijačima na izuzetnoj podršci koju pružate klubu, kako na gostujućim tako i na domaćim utakmicama, u ovoj možda i povijesnoj sezoni za naš klub.
S vrhunskom atmosferom kakvu poznaje samo grad na Rječini budite i ovog puta naš 12. igrač, učinite ovaj spektakl nezaboravnim i vodite našu momčad u nastavak pobjedničkog niza.

I zato pokažimo svima još jednom zašto je RIJEKA NAJBOLJE OD SVEGA…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.