Arsenal nakon jedanaesteraca izbacio Porto iz Lige prvaka

epa11217192 Jorginho (L) of Arsenal in action against Evanilson of Porto during the UEFA Champions League Round of 16, 2nd leg match between Arsenal and Porto in London, Britain, 12 March 2024. EPA/NEIL HALL

Arsenal je nakon regularnih 90 minuta vodio 1:0 protiv Porta. S obzirom na to da su Portugalci istim rezultatom slavili u prvoj utakmici, preko produžetaka došlo se do jedanaesteraca i u njima je Arsenal bio bolji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Arsenal je poveo u 41. minuti golom Leandra Trossarda koji je iskoristio sjajno dodavanje Martina Odegaarda i pogodio suprotni kut Portova gola.

Bio je to jedini pogodak na utakmici u regularnom vremenu. Nakon što u produžecima nije bilo novih golova, uslijedili su penali. U njima su Martin Odegaard, Kai Havertz, Bukayo Saka i Declan Rice bili precizni za Arsenal. Kod Porta su pogodili Pepe i Marko Grujić, a promašili Wendell i Galeno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.