Site icon narod.hr

Atmosfera beznađa na Rujevici: Odlazi li Damir Mišković iz nogometa i kakve su šanse Darija Šimića bez njegovih glasova?

Foto: snimka zaslona

Nogometaši hrvatskog prvaka Rijeke ove sezone izgledaju posve neprepoznatljivo, ostvarili su i prije završetka jesenske sezone čak sedam ligaških poraza. Naslov prvaka praktički je izgubljen, a unatoč solidnim igrama u Europskoj ligi ispalo se i iz Europe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predstoji tek spektakl na Rujevici protiv višestrukog prvaka Europe Milana, za koji igra i hrvatski reprezentativac Nikola Kalnić. Treba ipak biti objektivan i priznati kako je ova momčad Rijeke znatno oslabljena u odnosu na onu prošlosezonsku šampionsku momčad koja je ostvarila dvostruku krunu, prvu u svojoj bogatoj povijesti.

Riječani su u subotu poraženi nakon dugo vremena i od Hajduka, poraz na Rujevici splet je zaista nevjerojatnih okolnosti, katastrofalnih pogrešaka domaćeg golmana i sjajnih obrana vratara gostiju iz Splita. Međutim, poraz je poraz i kao takav, pogotovo u jadranskom derbiju, boli.

Spomenimo kako su do kraja godine Riječani ostale još četiri utakmice, s Milanom u četvrtak, zadnje dvije utakmice HNL-a i četvrtfinale Kupa u Zaprešiću. Utakmicu u Zaprešiću protiv Intera igrači Matjaža Keka moraju dobiti ako žele ostati u igri za trofej s obzirom kako je naslov već sada izgubljen.  Dinamo je pobjegao predaleko te trenutno ima čak 12 bodova prednosti ispred najbližeg pratitelja na ljestvici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, sve je to u ovom trenutku u Rijeci u drugom planu, naime, u prvi je plan izbio navodni odlazak predsjednika kluba Damira Miškovića iz hrvatskog nogometa. Bez Miškovića i njegovih glasova ni Dario Šimić nema nikakve šanse naslijediti Davora Šukera na čelu HNS-u. Prema pisanju Novog lista Mišković će dati ostavku na sve dužnosti u nogometu i to ne samo u HNS-u nego i na mjestu predsjednika i vlasnika kluba.  Mišković je trenutno izvan Rijeke zbog zdravstvenih problema te se zasad nije oglasio. Neki će reći kako puno govori njegov ”tajni sastanak” u jednom zagrebačkom klubu sa savjetnikom Dinama Zdravkom Mamićem.

Na čitavu situaciju svoj komentar je dao i trener Rijeke Matjaž Kek, koji, naravno, nije u ovom trenutku najsretniji čovjek na svijetu.

”Bojim se da će u svemu tome najviše izgubiti klub Rijeka. To je moj jedini komentar”, rekao je Kek, nakon čega se osvrnuo i na subotnji poraz od Hajduka:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“U nogometu ne pobijedi uvijek bolji, ali moraš biti pošten i čestitati, Hajduk je iskoristio što smo im omogućili, mi nismo, izdala nas je i sreća, iako sam u ovih pet godina puno puta rekao da sreću treba izazvati. Odlučujuće stvari nisu išle za nas, neću ukazivati prstom ni na koga dalje od sebe. Igra ide na bolje, u Ateni, Vinkovcima i protiv Hajduka smo dominirali, stvarali šanse, puno smo se puta protiv Hajduka provukli, sad je to otišlo na njihovu stranu, a igrači moraju preuzeti odgovornost za svoje igre. Dolaze na treninge i utakmice s puno volje, motiva, ali na utakmici čim pogriješe, uvuče se pogreška, nema samopouzdanja.

Kek je najavio i gostovanje Milana na Rujevici, kluba koji dolazi kao veliki favorit, iako je Rijeka na San Siru u prvoj utakmici bila nadomak iznenađenja.

“O Milanu u Europskoj ligi ne možemo govoriti kao o revijalnoj utakmici, pa imamo još dva kola i najvažniju utakmicu: kup u Zaprešiću. Puno igrača će nam nedostajati, bit će to dodatni problem. Ne smijemo razmišljati samo da dođemo do zime pa ćemo nešto napraviti. Ne, treba odmah napraviti sve za iduću utakmicu”, poručio je trener hrvatskog prvaka.  Spomenimo kako će Rijeka protiv Milana zaigrati  bez ozlijeđenog Bradarića i suspendiranog Mišića, dok Milan dolazi s novim trenerom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version