ATP Dubai: Ćorića u polufinalu čeka Federer

Švicarac Roger Federer, šesterostruki pobjednik ATP turnira u Dubaiju, bit će polufinalni suparnik Borni Ćoriću, nakon što mu je Francuz Richard Gasquet predao četvrtfinalni dvoboj po završetku prvog seta u kojem je osvojio jedan gem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do svog desetog polufinala u Dubaiju Roger Federer je došao nakon samo 20 minuta igre i osvojenog prvog seta (6-1) u četvrtfinalnom dvoboju protiv Richarda Gasqueta. Francuz je po završetku prvog seta odlučio predati dvoboj.

Nakon što je prošle godine u četvrtfinalu turnira u Baselu pobijedio Rafaela Nadala, a četvrtak u Dubaiju svladao i Andyja Murrayja, Borna Ćorić će u petak, s početkom u 14 sati, po prvi put odmjeriti snage s jednim od najboljih tenisača u povijesti.

“Uživat ću na terenu. Napravio sam već više nego što sam očekivao, tako da u tom meču nemam što izgubiti. Dat ću sve od sebe, borit ću se koliko mogu i vidjeti što će biti”, rekao je Ćorić uoči polufinalnog dvoboja s Rogerom Federerom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S osvojenim bodovima za proboj do polufinala turnira u Dubaiju Borni Ćoriću je zajamčen uspon od 20-ak mjesta na pojedinačnoj ATP ljestvici te će i u slučaju poraza od Federera na novoj ATP ljestvici biti oko 60. mjesta.

ATP Dubai – četvrtfinale:

BORNA ĆORIĆ (HRV) – Andy Murray (VB/3) 6-1, 6-3

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Roger Federer (Švi/2) – Richard Gasquet (Fra) 6-1, predaja

Tomaš Berdych (Češ/4) – Sergij Stahovskij (Ukr) 6-3, 4-6, 6-2

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.