ATP Marakeš: Ćorić preokretom izborio polufinale

Hrvatski tenisač Borna Ćorić probio se u petak u polufinale ATP turnira u Marakešu pobijedivši Francuza Paul-Henri Mathieua sa 6-7 (6), 6-3, 6-4 nakon tri sata i šest minuta borbe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ćorić je do pobjede nad iskusnim, 34-godišnjim francuskim tenisačem mogao doći i daleko lakše da je u prvom setu uspio zadržati prednost ranog breaka (2-1) ili realizirati tri povezane set-lopte u tie-breaku (6-3). No, Mathieu je nizom od pet poena praktično ‘oteo’ Ćoriću prednost u meču i došao na set od plasmana u polufinale.

Međutim, 19-godišnji hrvatski tenisač koji je poznat po svom borbenom duhu nije klonuo, već je preokretom došao do vrijedne pobjede u svom prvom meču na turniru u Marakešu, gdje je kao treći nositelj bio slobodan u prvom kolu, a u drugom mu je Talijan Simone Bolelli predao meč bez borbe.

Ćorić je okrenuo meč na svoju stranu nakon što je u trećem gemu drugog seta spasio tri break-lopte. Bile su to posljednje prilike Mathieua za oduzimanje servisa Ćoriću, dok je hrvatski Davis Cup reprezentativac sve češće prijetio na početnom udarcu Francuza. Break za 4-2 u drugom setu bio je dovoljan Borni za osvajanje te dionice dvoboja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz pet propuštenih break-lopti u prvom i još dvije u trećem gemu odlučujućeg seta, Ćorić je konačno prelomio meč na svoju stranu u sedmom gemu, nakon što je primio pomoć fizioterapeuta zbog bolova u donjem dijelu leđa. Taj mu je break bio dovoljan za pobjedu do koje je stigao nakon tri sata i šest minuta, čime su Ćorić i Mathieu nadmašili Mektića i Veselog koji su dan prije igrali tri sata i jednu minutu, a češki tenisač izborio mjesto u polufinalu.

Hrvatski tenisač je na terenu osvojio visokih 40 posto poena, što mu je donijelo mnogobrojne prilike za oduzimanje servisa Francuzu. Ćorić je za plasman u polufinale iskoristio tri od 14 prilika za break te spasio sedam od osam Mathieuovih lopti za oduzimanje servisa.

Najbolji svjetski tenisač među tinejdžerima u subotu će se boriti za svoje drugo finale na ATP turnirima, nakon što je u siječnju ove godine poražen u finalu turnira u Chennaiju od Stana Wawrinke. Suparnik u polufinalu bit će mu bolji iz dvoboja prvog nositelja Španjolca Guillerma Garcia-Lopeza i Čeha Jirija Veselog.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ATP Marakeš – četvrtfinale:

BORNA ĆORIĆ (HRV/3) – Paul-Henri Mathieu (Fra) 6-7 (6), 6-3, 6-4

Albert Montanes (Špa) – Facundo Bagnis (Arg) 6-1, 7-5

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.