ATP Monte Carlo: Ćorić u četvrtfinalu mnogo lakše od očekivanog

ćorić
Foto: fah

Hrvatski tenisač Borna Ćorić plasirao se u četvrtfinale ATP turnira iz serije “masters 1000” u Monte Carlu, on je u susretu 3. kola svladao Francuza Pierre-Huguesa Herberta sa 6-4, 6-2 za sat i 41 minutu igre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ćorić je do druge pobjede u isto toliko međusobnih susreta protiv Herberta mnogo lakše od očekivanog. Francuz je napravio veliki broj pogrešaka bekhendom pa je našem igraču za uspjeh bilo dovoljno biti strpljiv.

Ćoriću je za osvajanje prvog seta dovoljan bio jedan “break” kojega je ostvario već u trećoj igri. Odmah nakon oduzimanja servisa Herbertu Ćorić je morao spašavati dvije “break-lopte” iako je u tom gemu imao prednost od 40-0, no do kraja prvog seta njegov početni udarac više nije bio ugrožen. Štoviše, kod prednosti 5-3 imao je priliku za još jedan “break”, ali je Herbert taj poen odlično odigrao.

U drugoj igri drugog seta Ćorić je bio suočen s još jednom “break-loptom”, ali ju je spasio asom. Odmah potom on je oduzeo servis Herbertu i to zahvaljujući promašenoj bekhend paraleli francuskog igrača, da bi napravio još jedan “break” za 4-1 kojim je praktički osigurao pobjedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je kod 5-1 propustio četiri meč-lopte na Herbertov servis, Ćorić je bez problema okončao dvoboj na svom početnom udarcu.

Ćorićev suparnik u četvrtfinalu bit će Talijan Fabio Fognini koji je sa 7-6 (6), 6-1 svladao Nijemca Alexandera Zvereva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.