ATP Toronto: Poraz Ćorića, pobjeda Čilića i Draganje

Foto: fah

Hrvatski tenisač Borna Ćorić nije se uspio plasirati u 3. kolo ATP turnira iz “masters serije” u Torontu, bolji od njega je u susretu 2. kola bio peti nositelj, Čeh Tomaš Berdych sa 4-6, 6-1, 6-4 nakon sat i 55 minuta igre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bio je ovo treći međusobni ogled Ćorića i Berdycha i treća pobjeda češkog igrača, no Ćorić je po prvi puta uspio barem osvojiti set.

Ćorić je odmah u prvoj igri dvoboja oduzeo servis Berdychu i to nakon dvije velike pogreške trenutačno osmog igrača svijeta, no nažalost to je ostao i jedini “break” kojega je Ćorić ostvario u dvoboju. U preostala četiri Berdychova servis-gema u prvom setu osvojio je samo još jedan poen i to zahvaljujući dvostrukoj servis pogrešci Čeha. Srećom, Ćorić je bio siguran na svom početnom udarcu i riješio prvu dionicu dvoboja u svoju korist sa 6-4.

Početkom drugog seta oba su igrača imali prilike za “break”, no na kraju je korist iz tih situacija izvukao Berdych. Ćorić je kod 0-1 sjajnim serviranjem, servis-winner i dva asa, uspio izvući “break-loptu” da bi u sljedećoj igri on stigao do prilike za “break”, ali tada je Berdych pogodio odličan servis. Kod 1-2 Ćorić nije uspio izvući “break-loptu”, da bi kod 1-4 još jednom izgubio servis i drugi set je otišao na stranu Berdycha sa 6-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U trećem setu Ćorić je imao velikih problema s prvim servisom, u svoja prva dva servis-gema ubacio je samo tri od 14 prvih servisa, što je Berdych iskoristio za “break” za vodstvo 2-1 koje je uspio zadržati do kraja iako je Ćorić u par navrata stizao do izjednačenja.

Za dobre vijesti iz Toronta pobrinuo se naš olimpijski par Marin Čilić i Marin Draganja, oni su u 1. kolu turnira parova svladali nedavne finaliste Wimbledona Juliena Benneteaua i Edouarda Roger-Vasselina sa 6-3, 6-4. U 2. kolu čekaju ih Ivan Dodig i Brazilac Marcelo Melo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.