ATP Umag: Hrvatski tenisač Serdarušić u 2. kolu protiv Argentinca Bagnisa

Foto: fah

Hrvatski tenisač Nino Serdarušić će i u 2. kolu umaškog ATP turnira Plava Laguna Croatia Open igrati protiv Argentinca, nakon što je Facundo Bagnis (ATP – 152.) svladao 7. nositelja Slovaka Martina Kližana (ATP – 61.) sa 4-6, 6-3, 7-5 preokrenuvši zaostatak od 2-5 u odlučujućem setu, u kojem je spasio i jednu meč-loptu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kližan je vodio 5-2, kod 5-3 propustio servis za pobjedu, a kod 5-4 na reternu propustio meč-loptu. Bagnis je nizom od pet gemova zaključio veliki preokret i prvi put ove godine došao do pobjede u glavnom ždrijebu ATP turnira.

Bagnisu je ovo bio debi u glavnom ždrijebu umaškog ATP turnira.

Nino Serdarušić (ATP – 290.) je u 1. kolu sa 6-3, 6-3 bio bolji od argentinskog kvalifikata Marca Trungellitija (ATP – 161.), a nakon prve pobjede na ATP turnirima, protiv Bagnisa će se boriti za svoje prvo četvrtfinale. Serdarušiću i Bagnisu će to biti prvi dvoboj u glavnom ždrijebu ATP turnira, a našem tenisaču četvrti ATP meč uopće u karijeri. Do sada su jednom igrali na Challengeru u Urugvaju ove godine na zemljanoj podlozi, kad je Bagnis uvjerljivo slavio sa 6-0, 6-2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ATP Umag – 1. kolo
Stefano Travaglia (Ita) – Thomas Fabbiano (Ita) 6-3, 6-2
Facundo Bagnis (Arg) – Martin Kližan (Slk/7) 4-6, 6-3, 7-5
NINO SERDARUŠIĆ (HRV) – Marco Trungelliti (Arg) 6-3, 6-3

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.