Site icon narod.hr

ATP Umag: Kristijan Mesaroš bez glavnog turnira

Foto: fah

Hrvatski tenisač Kristijan Mesaroš (ATP – 481.) nije uspio izboriti mjesto u glavnom ždrijebu 27. izdanja umaškog ATP turnira, gdje ga je u nedjeljnom, posljednjem kvalifikacijskom kolu zaustavio Brazilac Andre Ghem (ATP – 209.).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brazilac je svladao 28-godišnjeg Mesaroša s 2-6, 6-3, 6-1 te ga tako spriječio da se prvi put u karijeri kvalificira za nastup na ATP turniru. Prije tri godine je u Umagu također bio na korak do plasmana u glavni ždrijeb, ali je u tie-breaku trećeg seta izgubio od Srbina Dušana Lajovića.

Mesaroš je jedini nastup na ATP turniru imao 2012. na Zagreb Indoorsu, gdje je nastupio s pozivnicom i u 1. kolu izgubio od Nizozemca Robina Haasea.

Uz Brazilca Ghema iz kvalifikacija su se do glavnog ždrijeba ovogodišnjeg Konzum Croatia Opena u Umagu probili Španjolac Lopez-Perez, Austrijanac Linzer i Srbin Čačić. U glavnom turniru će zaigrati trojica hrvatskih tenisača, sva trojica s pozivnicom organizatora: Franko Škugor će igrati protiv Talijana Thomasa Fabbiana, Nino Serdarušić protiv Rusa Tejmuraza Gabašvilija, a Nikolu Mektića čeka Argentinac Leonardo Mayer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi nositelj umaškog turnira je Urugvajac Pablo Cuevas, a drugi je Portugalac Joao Sousa. Mečevi glavnog turnira započinju u ponedjeljak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version