ATP Winston-Salem: Hurkaczu prvi naslov u karijeri

epa07404167 Hubert Hurkacz of Poland in action against Stefanos Tsitsipas of Greece during their quarter final match at the Dubai Duty Free Tennis ATP Championships 2019 in Dubai, United Arab Emirates, 28 February 2019. EPA/ALI HAIDER

Poljski 22-godišnji tenisač Hubert Hurkacz (ATP – 41.) osvojio je prvi ATP trofej u karijeri svladavši u finalu turnira u američkom Winston-Salemu prvog nositelja Francuza Benoita Pairea (ATP – 30.) sa 6-3, 3-6, 6-3.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hurkacz je ujedno i prvi poljski tenisač koji je osvojio ATP naslov u pojedinačnoj konkurenciji u posljednjih 37 godina. Prije njega to je uspjelo Wojteku Fibaku 1982. godine na turniru u Chicagu.

“To je jako dugo vrijeme i drago mi je da sam uspio osvojiti ATP naslov. Nadam se da će mi se mnogi drugi uskoro pridružiti, a i da ću ja osvojiti još poneki trofej. Puno mi znači što sam osvojio ovaj turnir”, izjavio je 22-godišnji Poljak koji u ovoj sezoni postao 14. tenisačem koji je osvojio premijerni naslov.

Hurkaczu je ovo bilo prvo finale u karijeri, a za 30-godišnjeg Pairea treće u 2019. godini, a osmo u karijeri. Francuz je ostao na tri naslova, od kojih je dva osvojio ove sezone, oba na zemljanoj podlozi u Marrakechu i Lyonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz 250 bodova, Hurkacz je trijumfom zaradio 96.505 dolara, dok je Paire otišao bogatiji za 150 bodova i 56.000 dolara. Zahvaljujući osvojenim bodovima Hurkacz će na US Openu igrati s najboljim renkingom u karijeri, jer će u ponedjeljak osvanuti na 35. mjestu ATP ljestvice.

Poljak protiv francuskih tenisača u ovoj godini ima učinak 5-1 pa ga može veseliti činjenica da će na posljednjem Grand Slam turniru u sezoni u 1. kolu igrati protiv Jeremyja Chardyja, dok je Benoitov suparnik Kanađanin Brayden Schnur.

ATP Winston-Salem – finale

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hubert Hurkacz (Polj/3) – Benoit Paire (Fra/1) 6-3, 3-6, 6-3

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.