Site icon narod.hr

Australian Open: Čilić se namučio, poraz Ćorića, predaja Karlovića

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić teško izborenom pobjedom 6:7 (4), 7:5, 6:2, 6:4 nad Nizozemcem Thiemom de Bakkerom probio se u 2. kolo Australian Opena, gdje ga čeka Španjolac Albert Ramos-Vinolas koji je u tri seta svladao Bornu Ćorića, dok je Ivo Karlović nakon gubitka prva dva seta predao meč Argentincu Federicu Delbonisu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Karlović je bio 22. nositelj prvog Grand Slam turnira u sezoni i, nažalost, postao prvi od postavljenih igrača koji je završio svoj ovogodišnji nastup u Melbourne Parku. U trenutku kad je hrvatski tenisač odlučio predati meč, zbog bolova u lijevom koljenu, argentinski tenisač je vodio 7:6 (4), 6:4, 2:1.

Marin Čilić je, poput Karlovića, prvi set izgubio u tie-breaku te bio vrlo blizu gubitku drugog seta u kojem je zaostajao 1:4, a kod 4-:5 spasio i dvije set-lopte na servisu. Nakon što se izvukao iz te teške situacije i osvojio drugi set, otpor Nizozemca Thiema de Bakkera je popustio i 12. nositelj je izborio nakon dva sata i 53 minute borbe stigao do pobjede.

Nažalost, Čilićev suparnik u 2. kolu neće biti Borna Ćorić, već ljevoruki 28-godišnji Španjolac Albert Ramos-Vinolas koji je svladao hrvatskog tenisača sa 6:2, 6:2, 6:3. Španjolski tenisač je čak šest puta oduzimao servis Ćoriću, a 19-godišnji Zagrepčanin je propustio svih sedam prilika za break koje je imao u drugom i trećem setu te će na svoju prvu pobjedu u Melbourne Parku morati čekati još najmanje godinu dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version