Baby Lasagna na ždrijebu rukometnog SP-a 2025.

baby lasagna
Foto: FaH

Na konferenciji za medije Hrvatskog rukometnog saveza predstavljen je projekt ždrijeba Svjetskog prvenstva 2025. godine koje zajednički organiziraju Hrvatska, Danska i Norveška. Kao što je poznato, ždrijeb će se održati u srijedu, 29. svibnja u 19.30 sati u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Uz zamjenika gradonačelnika grada Zagreba Luku Korlaeta, a Grad je u toj svečanosti partner Hrvatskog rukometnog saveza, konferenciji su prisustvovali predsjednik HRS-a Tomislav Grahovac, glavni tajnik HRS-a Damir Poljak, direktor prvenstva i direktor marketinga HRS-a Silvijo Njirić te režiser priredbe ždrijeba u Lisinskom, Krešimir Dolenčić.

Luka Korlaet, zamjenik gradonačelnika grada Zagreba:

– Jako smo sretni da smo dio cijele ove priče. Mene kao arhitekta, sjećanja vuku na 2009. godinu kada smo također bili domaćini Svjetskog prvenstva i izgradili šest prekrasnih dvorana od Zagreba, preko Varaždina, Osijeka, Poreča, Zadra i Splita koje upravo zbog ovakvih natjecanja dobivaju svoju punu svrhu. Naravno da je za Grad Zagreb ovo sjajna prilika za promociju i mi ćemo je sigurno iskoristiti na pravi način. U HRS – u smo našli prave partnere i provjerenu skupinu profesionalaca i ne sumnjam da će i ždrijeb i Svjetsko prvenstvo biti sjajno organizirani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tomislav Grahovac, predsjednik Hrvatskog rukometnog saveza:

– HRS je, mogu to slobodno reći, najvećim dijelom nositelj ovog projekta. Mi imamo iskustvo i znanje i zato smo prihvatili da Hrvatska ima tri grada domaćina, odnosno da se 63 posto utakmica cijelog natjecanja igra kod nas. Zagreb će tako biti domaćin dvije skupine prve faze, jedne Glavne skupine u drugom krugu te dva četvrtfinala i polufinala. Varaždin je domaćin jedne skupine prvog i jedne skupne Glavnog dijela natjecanja. Poreč će pak, ugosti jednu skupinu prednatjecanja i President kup. Vidjeti ćemo što će nam donijeti ždrijeb, ali osim same organizacije, naravno da se nadamo i rezultatskom uspjehu.

Krešimir Dolenčić, režiser svečnosti ždrijeba:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Ja imam jako bogata iskustva s gospodom iz HRS-a, jer sam već radio neka izvlačenja skupina do sada. Svečanost u Lisinskom počinje u 19.30 sati i trebala bi trajati oko sat vremena. Prvih pola sat bit će ispunjeno predstavljanjem zemalja i gradova, dobrom glazbom i govorima nekoliko uzvanika, a drugi dio, nakon što se u izravni prijenos uključi RTL, slijedi ždrijeb koji ima svoja pravila. U njemu će sudjelovati direktor natjecanja IHF-a Parick Strub te Dagur Sigurdsson Dominik Kuzmanović s hrvatske strane, Alexander Blonz s norveške, a danskog predstvanika čekamo. Posebno zanimljiv svima, vjerujem da će biti nastup našeg eurovizijskog miljenika Baby Lasagne.

Silvijo Njirić, direktor SP 2025 i direktor marketinga HRS-a:

– Uz sve ovo što će se događati u dvorani, pripremili smo i vrlo bogat program na prostoru ispred Dvorane Vatroslav Lisinski. Tu će se nalaziti jedna velika pozornica za koncert koji će početi oko 21 sati, nekoliko izložbenih prostora na koji će se predstavljati zemlje i gradovi domaćini. Bit će postavljen i jedan teren za mini rukomet gdje će svoje utakmice igrati rukometašice Lokomotive i Sesveta te rukometaši Zagreba i Zaprešića. Paralelno s tim, na video zidu će se moći gledati sam ždrijeb Svjetskog prvenstva. Uglavnom, bit će puno događanja i pozivamo sve koji vole rukomet i sport da nam se pridruže. Inače, samom ždrijebu prisustvovat će svi čelni ljudi Svjetske (IHF) i Europske (EHF) rukometne federacije na čelu s predsjednicima: Hassanom Moustafom i Michaelom Wiedererom, ali i brojni drugi gosti iz svijeta politike, kulture i sporta. Očekuje se da bi dvorana Vatroslava Lisinskog trebala biti ispunjena do posljednjeg mjesta. Svečanost ždrijeba vodit će Marko Vargek s hrvatske strane, te Dankinja Ulla Essendrop, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.