Bandić: sada će neki govoriti da je Zagreb “grobar velikog kluba”, ali gradska uprava je realna

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić izjavio je danas kako će košarkaški klub Cibona, koja je zbog financijskih teškoća odustao od sudjelovanja u Euroligi, dobiti onoliko novaca koliko je potrebno da domaći igrači osiguraju funkcioniranje kluba u idućim godinama, te da više neće biti života na dug.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Potrošiti milijun i pol eura za nastup u Euroligi, a da Cibona bude vreća za napucavanje, taj slučaj nećete gledati”, poručio je Bandić novinarima nakon sastanka s osječkim gradonačelnikom Ivanom Vrkićem u Osijeku.

Naglasio je kako će novca za Cibonu biti koliko situacija nalaže i ovisno o kvaliteti domaćih igrača, a ne, kako je bilo do sada, život na dug i dijeljenje novca koji nije zarađen. Istaknuo je kako u vrijeme recesije, kada ljudi teško žive, treba biti realan i kada se radi o sportu, a ne živjeti u iluzijama.

Bandić je kazao i kako će sada vjerojatno neki govoriti da je Zagreb “grobar velikog kluba”, ali i ustvrdio kako je gradska uprava realna. “Situacija nalaže da moramo biti ozbiljni i da velikih cifri više nema”, poručio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vodstvo Cibone jučer je objavilo kako zbog financijskih poteškoća odustaju od sudjelovanja kluba u Euroligi iduće sezone. “Nažalost, realnost je takva da Klub nije u mogućnosti zadovoljiti sve zadane kriterije potrebne za sudjelovanje u ovom natjecanju te je, sukladno tome, primoran odustati od nastupa u Euroligi”, objavili su iz tabora ‘vukova’.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.