Site icon narod.hr

Barakude osigurale Olimpijske igre: Slijedi Srbija

hrvatska

Foto: fah

Hrvatska vaterpolska reprezentacija, Barakude, uvjerljivom i očekivanom pobjedom nad Kinom 22:4 u osmini finala Svjetskog prvenstva u Dohi, izborila je nastup na predstojećim Olimpijskim igrama u Parizu! Sada slijedi četvrtfinalni ogled sa Srbijom te pokušaj ulaska u polufinale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Barakude su postigli osnovni cilj u pustinji Dohe, osigurali su plasman na Pariz, te s malo energetske potrošnje prošli Kinu uoči četvrtfinalnog dvoboja sa Srbijom u utorak.

Kina našeg Ivana Asića plasmanom među 12 najboljih na svijetu ostvarila je najveći uspjeh u povijesti njihova vaterpola, no još su jako daleko od top razine u kojoj je Hrvatska.

Protiv Kineza je zabio svaki od igrača koji su ušli u bazen, osim dva vratara, a najviše Kostantin Harkov s četiri gola, dok je Loren Fatović postigao tri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utakmica Hrvatska – Srbija na rasporedu je u utorak u 19 sati, ukoliko ne bude promjene.

Komentar Rudića

– Protiv Kine smo odigrali očekivano. Oni nisu na razini na kojoj je Hrvatska, niti približno, rekao je u izjavi za HTV nakon utakmice s Kinom bivši izbornik, legendarni Ratko Rudić.

Osvrnuo se na četvrtfinale protiv Srbije, a koje se igra u utorak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– U ovom trenutku reprezentacija Srbije nije ona Srbija koja je bila ranijih godina. Hrvatska je dobro odigrala protiv Australije, protiv Španjolske nije bila na razini na kojoj smo očekivali. Srbija će biti kontrolna utakmica na kojoj ćemo vidjeti koliko vrijedimo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version