Barbara Matić osvojila europski naslov u Zagrebu

Zagreb, 25.04.2024 - Drugi dan Europskog prvenstva u džudu u Areni Zagreb. Na slici hrvatska judašica Barbara Matić sa zlatnom medaljom nakon pobjede u kategoriji do 70 kg protiv Elisavet Teltsidou iz Grčke. foto HINA/ Damir SENČAR/ ds

Najbolja hrvatska judašica i dvostruka svjetska prvakinja Barbara Matić osvojila je svoju prvu zlatnu medalju na europskim prvenstvima pobijedivši u zagrebačkoj Areni u finalu kategorije do 70 kg Grkinju Elisavetu Teltsidou.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za 29-godišnju Splićanku to je ukupno četvrto odličje s kontinentalnih natjecanja u seniorskoj konkurenciji, a do sada je imala tri bronce.

Neizvjesna borba otišla je u produžetke u kojem se bolje snašla Matić te u konačnici slavila nakon treće opomene za suparnicu.

– Napokon! Napokon! Nemam riječi. Prekrasan osjećaj. Govorila sam i prije Zagreba da je moj cilj ove godine Pariz, ali opet. Dan je bio dobar, borba po borba, taktički pametno. Ja sam stvarno zadovoljna. Psihički je meni teže bilo polufinale nego finale. Prije finala sam ipak već bila ispunila očekivanja svoja, publike, sviju. U četvrtfinalu sam imala za mene uvijek jako neugodnu Hilde Jager. Meni jedna od najtežih suparnica, dok sam u polufinalu imala veliki pritisak. Polufinale mi je bilo čak i teže, sa psihičke strane nego finale. Nakon polufinala sam zato i rekla kako sam tada ispunila očekivanja i publike i sebe i da onda mogu opušteno ući u finale, u borbu. Grkinja je pak izuzetno jaka, ali odradila sam taktički jako dobro, rekla je europska prvakinja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Što dalje? Cilj je isti, jedino što nažalost sam ozlijedila palac. Sada lijeve ruke, morat ćemo prvo vidjeti koliko je teška ozljeda. U svakom slučaju, kreće priprema za Pariz i nadam se svakako ako stignem, zbog ozljede i za Svjetsko prvenstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.