Barcelona nudi Rakitića, Coutinha, Dembela i Umtitija za Neymara

Foto: Twitter

Španjolski nogometni velikan na sve moguće načine pokušava ‘slomiti’ vodstvo Paris Saint-Germaina kako bi pristalo prodati brazilskog majstora Neymara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema pisanju španjolskog tiska, Barca je Francuzima bacila na stol gotovo nevjerojatnu ponudu. U ‘trampi’ vrijednoj više od 170 milijuna eura Barca za Neymara nudi Ivana Rakitića, Philippea Coutinha, Samuela Umtitija i Ousmanea Dembelea.

Podsjetimo, PSG je u početku tražio 300 milijuna eura od Barcelone za povratak Brazilca u Kataloniju, što je 78 milijuna eura više od iznosa koji je francuski prvak platio Barci u kolovozu 2017. kada je angažirao brazilsku zvijezdu.

Barca je nakon dugotrajnih pregovora uspjela smanjiti francuske zahtjeve. Francuzi su pisali kako su Katalonci ponudili 130 milijuna eura te Philippea Coutinha i Samuela Umtitija, no ponuda je sada porasla za još dvojicu igrača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Parizu za sada šute, međutim nedavno su poručili kako će razgovarati jedino o ozbiljnim ponudama. Što ova sigurno jest.

Od ovog kvarteta, hrvatski reprezentativac je do sada bio nezamjenjiva karika u katalonskom stroju. Otkako je Rakitić u srpnju 2014. preselio u Barcelonu iz Seville za 20 milijuna eura, niti jedne sezone nije imao manje od 50 nastupa. Do sada je upisao ukupno 268 nastupa i postigao 35 golova.

Na Coutinha, Dembelea i Umtitija Barcelona je potrošila ukupno 290 milijuna eura, no ove investicije se nisu pokazale najboljim potezom. Coutinho je u Barcelonu stigao u siječnju 2018. za 160 milijuna eura, međutim nije se u potpunosti uklopio u igru katalonskog velikana. Ukupno je za Barcelonu upisao 75 nastupa postigavši 21 gol. Dembele je pak plaćen 105 milijuna eura Borussiji Dortmund u kolovozu 2017. i do sada je odigrao 65 utakmica postigavši 18 golova. Umtiti je došao na Camp Nou u lipnju 2016. iz Lyona za 25 milijuna eura, a protekle sezone je upisao tek 14 nastupa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Barcelona se navodno sve usmeno dogovorila s Neymarom. Brazilac je prihvatio ponudu Barcelone i gotovo upola manju plaću. Neymar na Parku Prinčeva zarađuje oko 35 milijuna eura po sezoni, dok bi u Barcelomni trebao dobivati oko 24 milijuna eura, što je približno jednako iznosu koji je dobivao prije nego što je otišao. Neymar je napustio Barcelonu

Španjolci nagađaju da Neymar u rezervi ima transfer u Real Madrid koju mu nudi veću plaću, ali Brazilac se želi vratiti na Camp Nou.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.