Barcelona savladala Real i pobjegla na plus četiri boda

U najvećem derbiju svjetskog nogometa Barcelona je na svom Nou Campu pobijedila Real Madrid s 2-1 i odvojila se na vrhu ljestvice Primere s četiri boda više od drugoplasiranog Reala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pogotke su za Barcelonu postigli Jeremy Matthieu (19) i Luis Suarez (56), dok je strijelac za Real bio Cristiano Ronaldo (31). El Clasico je opravdao očekivanja, a važnu ulogu su imali i dvojica hrvatskih igrača – Ivan Rakitić je igrao do 76. minute za Barcu, a Luka Modrić do 88. minute za Real.

SPAIN SOCCER PRIMERA  DIVISION
Barca je došla do velike pobjede, iako je bolje šanse, pogotovu nakraju prvog dijela, imao Real.

Prvo veće uzbuđenje dogodilo se u 12. minuti kada je Benzema pronašao Ronalda, a Portugalac s dva metra pogađa gredu, a u nastavku akcije Isco puca tik pored vrata Barcelone. U 19. minuti Barcelona vodi – Messi je iz slobodnog udarca nabacio, a Francuz Matthieu u naletu glavom pogodio mrežu. U 30. minuti u velikoj šansi se našao Neymar, ali se nije snašao i praktički je dodao loptu Casillasu, da bi u protuakciji Real izjednačio. Loptu je povukao Modrić, dodao do Benzeme koji sjajno petom ostavlja loptu za Ronalda koji s osam metara lako pogađa mrežu. U 43. Ronaldo snažno puca pod gredu s 20 metara, Bravo uspijeva odbiti u korner, a potom nakon udarca s kuta Bale promašuje još jedan zicer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SPAIN SOCCER PRIMERA  DIVISION
Drugo poluvrijeme započelo je šansom Benzeme čiji šut iz blizine brani Bravo, da bi u 56. minuti Barca opet povela. Mascherano je sa svoje polovice poslao dugu loptu prema Suarezu, Urugvajac je primiruje i šalje pored istrčalog Casillasa. Neymar je potom u dvije situacije bio vrlo sebičan i akcije je završio slabim šutevima umjesto dodavanjima za Suareza, a u 73. minuti udarac Messija prošao je vrlo blizu vratnice. U 78. minuti puca Benzema, a Bravo čudesno brani, a u 86. minuti Jordi Alba je bio sam ispred Casillasa, koji mu je obranio šut, kao i šut Messija dvije minute kasnije.

Barcelona sada vodi s 68 bodova, a Real ima 64.

BARCELONA – REAL MADRID 2-1

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gledatelja: 99.000

Strijelci: 1-0 Matthieu (19), 1-1 Ronaldo (31), 2-1 Suarez (56).

BARCELONA: Bravo – Alves, Piqué, Mathieu, Jordi Alba – RAKITIĆ (Busqets, 76), Mascherano, Iniesta (Xavi, 80)- Messi, Suarez, Neymar (Rafinha, 85).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

REAL MADRID: Casillas – Carvajal, Pepe (Varane, 72), Ramos, Marcelo – Kroos, MODRIĆ (Luvcas, 88), Isco (Jesse, 80)- Bale, Cristiano Ronaldo, Benzema

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.