Barcelona zbog Messija tuži PSG

epa08805169 FC Barcelona's striker Lionel Messi in action during the Spanish LaLiga soccer match between FC Barcelona and Real Betis held at Camp Nou stadium in Barcelona, Spain, 07 November 2020. EPA/ALEJANDRO GARCIA

Lionel Messi i službeno se oprostio od Barcelone, ali katalonski velikan ne miri se s činjenicom da ostaje bez kapetana nakon 21 godine provedene u klubu. Barcelonini odvjetnici poslali su službenu žalbu Europskoj komisiji smatrajući kako PSG zapravo ne može potpisati Lionela Messija jer je njihova financijska situacija lošija od Barcelone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Barcelona je blokirana u namjeri potpisivanja Lionela Messija jer njihov omjer plaća i prihoda nije u skladu s pravilima La Lige, iako je Argentinac pristao na pedeset posto manju plaću. U Barceloni ističu kako je PSG u lošijoj situaciji pogotovo nakon ovoljetnih pojačanja kao što su Gianluigi Donnarumma, Sergio Ramos, Achraf Hakimi, Georginio Wijnaldum i Danilo Pereira. Treba spomenuti i postojeće zvijezde koje dodatno opterećuju budžet kluba iz Pariza kao što su Neymar, Mbappé i Di Maria.

– Omjer plaće i ostvarenih prihoda PSG-a u smislu financijskog Fair Playa je lošiji od Barcelone. U sezoni 2019/20, PSG-ov omjer je bio 99 posto dok je onaj Barcelone 54 posto. U međuvremenu, razlika je dodatno povećana. Nedopustivo je da se nekima u europskom nogometu dopušta zaobilaženje pravila dok se druge za istu stvar kažnjava, piše u priopćenju koje potpisuje odvjetnik Barcelone, Juan Branco.

– Stoga, FC Barcelona je uputila službeni prigovor Europskoj komisiji te sudu u Francuskoj kojim želimo blokirati transfer Lionela Messija u pariški klub, piše u priopćenju koje potpisuje odvjetnik Barcelone, stoji u nastavku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Messi je od PSG-a dobio izdašnu ponudu od 25 milijuna eura po sezoni za dvije godine ugovora, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.