Bašić: Pobijedili smo najtežeg protivnika kojeg je ova generacija imala

Zagreb, 8.10.2015 - Konferencija za medije Hrvatskog nogometnog saveza na kojoj je najavljeno predstojeæe Svjetsko prvenstvo U-17 reprezentacija koje se igra u Èileu od 17. listopada do 8. studenog. Na fotografiji izbornik Dario Bašiæ. foto HINA/ Damir SENÈAR/ iš

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije do 17 godina Dario Bašić nakon 2-0 (1-0) pobjede svoje momčadi protiv Njemačke u osmini finala Svjetskog prvenstva u Čileu izjavio je kako je Njemačka najteži protivnik kojega je ova generacija imala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Uspjeli smo pobijediti sigurno najtežeg protivnika kojega je ova generacija imala. Njemačka je kvalitetna, disciplinirana i vrhunski organizirana, ali naši su igrači reagirali na najbolji mogući način i držali se svega što smo se dogovorili nakon analiza. U pojedinim etapama utakmice imali smo određenih problema s njihovim igračima, posebno s napadačima, ali moram pohvaliti cijelu svoju momčad. Pobijedila je momčadska igra, kolektiv, a posebno me veseli što smo počeli razmišljati u oba smjera, dakle i u fazi obrane. To nam da je slobodu u napadu”, rekao je Bašić za službenu internetsku stranicu Hrvatskog nogometnog saveza (HNS-cff.hr) koji je najavio i četvrtfinalni ogled protiv afričkog prvaka Malija u nedjelju:

“Moramo ostati staloženi jer nas čeka četvrtfinale i novi snažni protivnik. Opet ćemo napraviti dobru pripremu, pokušati izvući maksimum iz sebe i pokazati se u najboljem mogućem svjetlu”, zaključio je izbornik Bašić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Strijelci u pobjedi protiv Njemačke bili su Nikola Moro i Davor Lovren, ali junak utakmice bio je vratar Adrian Šemper, koji je s nekoliko bravuroznih intervencija kod rezultata 1-0 sačuvao pobjedu.

“Čestitam svojim suigračima na sigurno najboljoj utakmici u životu. Dali smo sve od sebe i igrali smo kako smo se dogovorili. Isto tako, odmah se okrećemo idućoj utakmici, odnosno susretu s Malijem. I u tom ćemo dvoboju ići po pobjedu”, najavio je Šemper.

Sjajno je na lijevom krilu odigrao i Josip Brekalo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Presretni smo zbog pobjede, svi smo se borili kao lavovi. Okrećemo se Maliju i pokušat ćemo napraviti što bolji rezultat na Svjetskom prvenstvu. Ako budemo mogli i do kraja, zašto ne?”, rekao je Brekalo za hns-cff.hr.

Dvoboj Hrvatska – Mali igrat će se u nedjelju u Chillanu s početkom u 23 sata po hrvatskom vremenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.