Bauhausu prva etapa utrke CRO Race, Miholjević oduševio

Zagreb, 28.9.2021.- Nijemac Phil Bauhaus, èlan momèadi Bahrain Victorious opravdao je status jednog od favorita za pobjedu u prvoj etapi ovogodišnjeg CRO Racea, on je nakon 237 kilometara voženih od Osijeka do Varaždina u završnom sprintu u središtu Baroknog grada bio brži od drugog Nizozemca Olava Kooija (Jumbo-Visma) i treæeg Norvežanina Kristoffera Halvorsena (Uno-X). Na slici cilj prve etape u Varaždinu. foto HINA/ mediaval/ KL-Photo/ ua

Završena je prva, ujedno i najdulja etapa šestog izdanja biciklističke utrke kroz Hrvatsku, CRO Race. Etapa duga 237 kilometara krenula je iz Osijeka, a cilj je bio u Varaždinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nijemac Phil Bauhaus je nakon 237 kilometara voženih od Osijeka do Varaždina u završnom sprintu u središtu Baroknog grada bio brži od drugog Nizozemca Olava Kooija (Jumbo-Visma) i trećeg Norvežanina Kristoffera Halvorsena (Uno-X).

Bauhaus će tako u drugoj etapi koja će se voziti u srijedu od Slunja do Otočca ponijeti crvenu majicu vodećeg u ukupnom redoslijedu, a ovo mu je deveta pobjeda u 2021. godini.

“Dobro sam se pozicionirao pred finiš. Moja momčad je odradila odličan posao jer je bila vjetrovita etapa. Očekujem kako će o pobjedniku etape odlučivati sprint i u srijedu iako će pred nama biti mnogo više uspona, kazao je Bauhaus po završetku etape”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najbolje plasirani hrvatski biciklist bio je Josip Rumac koji je etapu završio na 14. mjestu, a mladi Fran Miholjević izvrsno je odradio prvu etapu, bio je prvi na bonifikacijskom sprintu i drugi na brdskom prolaznom cilju, a etapu je završio na 54. mjestu.

U srijedu će se voziti druga etapa od Slunja do Otočca u dužini od 187 kilometara.

Rezultati 1. etape biciklističke utrke CRO Race:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1. Phil BAUHAUS TBV 5h52’06”

2. Olav KOOIJ* TJV

3. Kristoffer HALVORSEN UXT

Tekst se nastavlja ispod oglasa

4. Antonio ANGULO SAMPEDRO ANTONIO EUS

5. Mick VAN DIJKE* TJV

6. Itamar EINHORN ISN

7. Michel ASCHENBRENNER* PUS

Tekst se nastavlja ispod oglasa

8. Sanz Gotzon MARTIN EUS

9. Milan MENTEN BWB

10. David PER ADR svi u vrremenu pobjednika

UKUPNO:

1. Phil BAUHAUS TBV 5h51’56”

2. Olav KOOIJ* TJV +4”

3. Kristoffer HALVORSEN UXT +5”

4. Markus HOELGAARD UXT +7”

5. Fran MIHOLJEVIĆ* CTF

6. Marceli BOGUSLAWSKI MSP

7. Pawel FRANCZAK VOS

8. Anders SKAARSETH UXT +8”

9. Stephen WILLIAMS TBV +9”

10. Antonio ANGULO SAMPEDRO ANTONIO EUS +10”

RASPORED ETAPA:

28. rujna, 1. etapa: Osijek – Varaždin (237km)

29. rujna, 2. etapa: Slunj – Otočac (187km)

30. rujna, 3. etapa: Primošten – Makarska (167km)

1. listopada, 4. etapa: Zadar – Crikvenica (197km)

2. listopada, 5. etapa: Rabac/Labin – Opatija (137.5km)

3. listopada, 6. etapa: Samobor – Zagreb (156.5km)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.