Site icon narod.hr

Becker nije jedini – ima još sportaša koji su potrošili milijune i bankrotirali

Foto: fah

“Rijetko se viđa da netko ima toliko velik dug, a da ga uopće ne vraća. Imam osjećaj da se radi o čovjeku koji je dvije godine držao glavu u pijesku i uopće nije vodio računa o svojim dugovima”, jasna je bila sutkinja Cristine Derret kad je proglasila bankrot Borisa Beckera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako smo već pisali, mnogi nagađaju da su ulogu u bankrotu imale žene, no pojavljuju se i neke druge informacije – svojedobno je u garaži imao 10-ak skupocjenih automobila, od Maseratija do Bugattija, svaki vrijedan barem 200 tisuća dolara.

Mnogi se pitaju kako je moguće uludo potrošiti milijune, ali ovo nije prvi slučaj.

Bankrotirao je tako i Australac Mark Philippoussis, tenisač koji je kasnije priznao da je išao iznad svojih mogućnosti. Zato sada živi od igranja seniorskih ATP turnira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tu je i teniska legenda Björn Borg, koji je do bankrota došao zbog žena od kojih se triput razvodio, ali i zbog droge.

U Hrvatskoj su najpoznatiji slučajevi Bruno Orešar, koji je imao loša ulaganja, a neki tvrde da je loše ulagao i Goran Ivanišević, koji je tako izgubio većinu zarađenog novca.

Bankrotirala je i Iva Majoli, čiji je stan u centru Zagreba završio na dražbi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, nije tako samo u svijetu tenisa.

Jedan od najpoznatijih slučajeva bankrota je Mike Tyson – kupovao je tigrove za milijune dolara, trošio novac kako god mu je palo na pamet.

Tu su i Diego Maradona, Bjorn Borg, Marion Jones, Kenny Anderson… Radi se o milijunskim iznosima, ali i velikim prohtjevima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version