Besmislena regionalna liga, životarenje i krah: Pandemija koronavirusa Cibonu je samo gurnula preko ruba…

Foto: fah

Bivši dvostruki prvak Europe, višestruki prvak Hrvatske, Cibona, već od ranije u velikim je problemima, hrvatski klubovi, a među njima i Cibona, životare u besmislenoj ABA ligi, pandemija koronavirusa samo je dodatno produbila krizu, s kojom se ranjeni klub nije mogao nositi.  Nažalost, među onima koji su inzistirali na nastupima u regionalnoj ligi, koja je hrvatsku košarku vratila u kameno doba, su i čelnici Cibone, no, to je sada neka druga priča, koja će morati pričekati neka bolja vremena. Ako za Cibonu ikad više dođu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pandemija koronavirusa, koja je jednim dijelom paralizirala Europu, zaustavila je sportska natjecanja u većem dijelu svijeta, uzela je svoj danak i kad je u pitanju Cibona, koja je ionako, kako smo rekli, već bila na rubu provalije. Zbog nedostatka financija nekadašnji sportski div i ponos Grada Zagreba odlučio se na radikalne mjere te je otpustio cijelu radnu zajednicu, a među njima i trenera Ivana Velića.

Kako piše Večernji list ”Cibona nije imala novaca za isplatu plaća zaposlenicima među kojima su se osim kuharica, fizioterapeuta i tajnica našli glavni trener prve momčadi Ivan Velić i njegovi pomoćnici među kojima su Bariša Krasić i Leon Subotić – pa im je tako uručen dogovorni otkaz. ”

Cibona je, podsjetimo, tek izašla iz predstečajne nagodbe te nije mogla riješiti papirologiju vezanu uz nove krizne gospodarske mjere Vlade, kako bi se zaposlenicima omogućio ako ništa drugo a ono minimalac.  Zasad je ovo označeno kao privremena mjera, naime, Cibona namjerava na posao vratiti sve pogođene ovim mjerama, koji se sad mogu prijaviti na Zavod za zapošljavanje kako bi barem mogli dobivati minimalna sredstva potrebna za život, što im Cibona nije u mogućnosti isplatiti u predstojećem razdoblju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema najnovijim informacijama sami igrači se još uvijek nisu našli na udaru krize, no, ni oni jedno vrijeme neće primati plaće. Kako smo već spomenuli u posljednjih desetak godina igrači koji su igrali za Cibonu su navikli na takvu turbulentnu situaciju, prepunu neizvjesnosti. Klub je morao prepustiti Gradu pasaž i sve poslovne prostore u njemu u zamjenu za pokrivanje višemilijunskog kredita nakon što su zapali u prve ozbiljne financijske probleme, s kojima se očito nisu mogli nositi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.