Site icon narod.hr

Bez obzira na medijske ‘interpretacije’ Brazilci neće izdati svoju reprezentaciju protiv Argentine

epa08742706 Neymar Jr of Brazil celebrates after scoring against Peru during the Qatar 2022 World Cup South American qualifiers match between Peru and Brazil at the National stadium in Lima, Peru, 13 October 2020. EPA/Paolo Aguilar / POOL

U finalu Copa Americe očekuje nas vrhunski spektakl, po mnogima najveća moguća utakmica današnjice, sudar velikih rivala Argentine, predvođene Lionelom Messijem i Brazila, kojeg na terenu predvodi Neymar. Naravno, oči nogometnog svijeta s velikim zanimanjem pratit će spektakl na Maracani, no uoči finala Cope govori se o dosad ”nezamislivoj situaciji”, navodno se u Brazilu otvoreno navija za Argentinu. Dakako, radi se o manjini, no navijača Argentine, kojih u Brazilu dosad nije bilo, barem ne javno, ima i ne skrivaju se više. Navodno jedan dio navijača koji žive u Brazilu želi da napokon s reprezentacijom nešto osvoji i Lionel Messi, koji je s Argentinom dosad igrao samo finale Svjetskog prvenstva, i to u Brazilu prije sedam godina, poraženi su u finalu od Njemačke nakon produžetaka. Međutim, ni blizu taj ”argentinski pokret” u Brazilu nije tako snažan kako se želi interpretirati kroz medije, kojima uglavnom ne odgovara vlast koja dominira Brazilom. I tom ”grmu leži zec”, odnosno tu leži pokušaj ”sabotaže brazilske reprezentacije”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dio nazovi hrvatskih medija, a u stvarnosti u stranom vlasništvu, iz ideoloških razloga spominje ”pokret navijača Argentine” u Brazilu, koji će navodno za Argentinu navijati iz čistog inata. Malo je vjerojatno da je tome doista tako, koliko god ”naši” mediji brazilsku vlast smatrali ”stranim tkivom” Brazilci će ostati vjerni svojoj reprezentaciji, što će se u finalu i vidjeti. Uvijek će, naravno, biti Brazilaca koji, dakako, imaju pravo navijati za koga god hoće, pa tako i za Argentinu.

Dio brazilskih nogometaša ogorčeni su zbog ”stvaranja neprijateljske klime prema brazilskoj reprezentaciji”. Navodno se dio medija ponaša neprijateljski prema reprezentaciji te se reprezentativce optužuje za socijalnu neosjetljivost. Jedan od onih koji su najviše ogorčeni ponašanjem dijela medija je najbolji brazilski nogometaš Neymar, od kojeg se i najviše očekuje.

Dok je Marquinhos uoči velikog finala protiv Argentine ne baš presretnim glasom rekao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pritisak je na igrače, kao i uvijek u Južnoj Americi, Brazilu i Argentini posebno, ogroman. Sve brazilski  navijači mogu podnijeti osim poraza.  Nedavno je malo poznati TV novinar Fabiola Andrade javno obznanio da će navijati za Argentinu i to zbog Messija, reagirao je razočarani igrač PSG-a i brazilske reprezentacije, Neymar.

”Ja sam Brazilac s velikim ponosom i ljubavlju prema domovini. Oduvijek sanjam da odjenem brazilski dres i slušam pjesmu naših navijača. Navijam za Brazil u bilo kojem sportu, u bilo kakvom natjecanju. Ako se Brazilac natječe u modeliranju, ja navijam za njega. Ako je u pitanju Oscar ili što god drugo, navijam za Brazilce. Gdje god nastupa Brazil, ja ga podupirem. I pitam se: tko je Brazilac i ne radi to isto? OK, ja to poštujem, ali gonite se…“, napisao je na društvenim mrežama nogometaš PSG-a. Naravno, većina navijača, i to ogromna većina, podržala je Neymarovu objavu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version