Site icon narod.hr

Biserka Petrović: ‘Đoković je fantastičan momak, koji dolazi iz prekrasne obitelji’

Foto: fah

Novak Đoković spominjao je kako mu je želja obići spomenik i spomen-sobu Dražena Petrovića na Baldekinu, a Biserka Petrović pozdravlja tu ideju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Još ne znam hoće li Novak doći u Šibenik. Takav je bio plan, ali javili su mi da je došlo do nekih izmjena. Sve bi mi trebalo biti poznato tijekom današnjeg dana. U svakom slučaju, ako Novak ne uspije doći u Šibenik, otići ću ja u Zadar, jer je izrazio želju da budem na otvorenju njegovog humanitarnog turnira u Zadru. Novak je, inače, prije izbijanja epidemije htio doći u Draženov muzej u Zagrebu, ali onda se dogodilo što se dogodilo pa je to odgođeno. Što se tiče posjeta Šibeniku, sigurna sam da će, ako i ne uspije ovaj, doći neki drugi put, jer Novak stalno ljetuje u Dalmaciji, tako da će biti prilika”, rekla je za Šibenski portal Biserka Petrović pa je dodala:

“Veliki sportaši u pravilu su i veliki ljudi. Takav je i Novak, fantastičan momak, koji dolazi iz prekrasne obitelji. Sjećam se kada sam bila na Final Fouru u Beogradu, njegovi roditelji bili su stalno uz mene, od tada traje naše prijateljstvo. Jako me podsjeća na Dražena, ta njegova želja da pomogne, bude uz ljude, učini ih sretnima.”

Kako je govorio Đokovićev otac?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otac Novaka Đokovića, Srđan Đoković, za srpske Novosti govorio je o optužbama za pjevanje srpskih domoljubnih pjesama, kao i pozdržavanju hrvatske reprezentacije.

“Ključ svega je u toj nevjerojatnoj netrpeljivosti i nepodnošenju da se netko tako sjajan, u svakom pogledu, rodio u Srbiji, da je Srbin i srpskoga roda. Novak i njegovi kolege, prijatelji, postali su svjetski prvaci u tenisu i pjevali su rodoljubne pjesme koje nisu nikoga vrijeđale, već su bile na radost i poticaj da i u budućnosti napreduju. Samo se Srbima patriotizam ubraja u grijehe, kad to rade drugi, onda je to vrlina. Novak ne da nije šovinist, ne da ne mrzi tuđe, nego sve države bivše Jugoslavije, sve te narode, smatra za svoje. Nikada među njima nije pravio razlike, pogotovo kad je trebalo pomoći ljudima i u Hrvatskoj, Bosni, Srbiji… Pokazao je da je svjetski čovjek”, rekao je.

”Nemoguće je da jedan takav gospodin sportaš kakav je Novak dolazi iz nekog genocidnog naroda kako su nas mnogi u prošlosti etiketirali. To je nečija etiketa, predrasuda, nerealna slika, ali sve je to njima jak razlog zbog kojeg će taj netko mome sinu zviždati s tribina u Londonu, New Yorku i mnogim drugim gradovima i strašno je kada to čovjek uživo doživi.”, pričao je ranije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version