Biti ili ne biti za Niku Kovača: Derbi na Allianz Areni koji je i čelnik Bayerna nazvao presudnim!

Foto: Twitter

Ove subote od 18.30 sati na rasporedu je u ovom trenutku najveći njemački derbi, aktualni prvak Bayern, pod vodstvom hrvatskog trenera Nike Kovača, igra protiv Borussije Dortmund, koja ima dva boda prednosti. Dakle, bitka je to za naslov u Bundesligi, pogotovo za Bayern, koji bi u slučaju poraza ostao na pet bodova zaostatka i teško bi se bilo ponovno vratiti, kao što su se Bavarci uspjeli vratiti iz ponora kada je klub iz Dortmunda imao nevjerojatnu prednost od devet bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bayern u sklopu 28. kola dočekuje Borussiju Dortmund na Allianz Areni, čelnik Bayerna Uli Hoeness, koji je do sada javno u svakoj prilici podržavao Niku Kovača, poslao je uoči derbija jasnu poruku i tako imperativom opteretio momčad.

”U subotu u 18.30 ne može biti izgovora. Moramo biti pravi protiv Dortmunda. Ne želim razmišljati o porazu, moramo pobijediti. Za mene ne postoji alternativa”, rekao je Hoeness. Drugim riječima, bio je to ultimatum upućen hrvatskom treneru. Navodno se Jose Mourinho već danima nudi Bayernu, a čelnici kluba očekuju rasplet u borbi za naslov Bundeslige.

Podsjetimo, Dortmund u München stiže s 63 boda dok je Bayern Nike Kovača na 61. U slučaju pobjede Bavarci bi napokon preskočili velikog rivala, no, naravno, bitka za naslov još ne bi bila dobivena. Za Niku Kovača bit će to veliki izazov. Kako dobiti protivnika kojeg do sada još nikad nije dobio?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, u dvije sezone, koliko je Kovač bio na klupi Eintrachta, doživio je tri poraza u četiri susreta. Jednom je bilo neriješeno. Podsjetimo, na klupi Bayerna jednom se Kovač suočio s Borussijom Dortmund, bilo je to u studenom prošle godine na Signal Iduna Parku, završilo je 3:2 za Dortmund nakon preokreta.

Sasvim dovoljan izazov i dodatni motiv hrvatskom stručnjaku, kojem zapravo veći motiv od ultimatuma predsjednika Bayerna nije potreban.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.