Site icon narod.hr

Bivša legenda Dinama i delegat UEFA-e slažu se: Suđenje na Poljudu dobro, čak odlično, smirena reakcija nakon ulaska huligana

Foto: Snimka zaslona

Bivši nogometaš Dinama i jedna od najvećih modrih zvijezda devedesetih, danas pomoćni trener maksimirskog kluba, Igor Cvitanović u emisiji ”Treće poluvrijeme” HNTV-a analizirao je utakmice 24. kola Prve hrvatske nogometne lige. Naravno, fokus javnosti, pa onda i Igora Cvitanovića, bio je turbulentni derbi na Poljudu između Hajduka i Rijeke, koja je završila podijelom bodova. Podsjetimo, od kada je na klupu Rijeke stigao Matjaž Kek, u nešto manje od pet godina, Hajduk je promijenio devet trenera. Kek je očito prava ”napast” za trenere Hajduka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Devet trenera u pet godina je previše, da bi došao do nekih rezultata moraš vjerovati u struku. Hajduk ima velikih problema, nepovjerenje u bilo kojeg trenera dolazi do izražaja”, rekao je Cvitanović, koji smatra da je Hajduk u derbiju iznenadio Rijeki visokim izlaskom naprijed. Rijeka se, kaže Cvitanović, nije snašla. Naravno, ako je trener Hajduka iznenadio Rijeku onda možemo reći kako je nadmudrio i Keka.

“U preskakanju igre se Mišić i Bradarić uopće nisu snašli”, rekao je bivši nogometaš Dinama.  Cvitanović uopće ne dvoji u odluku suca derbija na Poljudu te tvrdi kako je penal iz kojeg je Rijeka izjednačila postojao, bilo je prekršaja Nižića na Andrijaševiću desetak minuta prije kraja utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ne volim komentirati kaznene udarce jer su mi neke njihove odluke nejasno, no, jedanaesterac na Andrijaševiću je svakako bio”, tvrdi popularni Cvita, koji je zadovoljan igrom Dinama protiv Splita. Modri su slavili sa 4:0 te su igrali “kako se treba igrati protiv momčadi koja se zatvori u bunker.” “Ovakva Dinamova igra u kojoj su imali praktički deset mrtvih prilika svakako je dobra pozivnica za iduću utakmicu”, zaključio je Cvitanović. Dok je drugi gost HNTV-ove emisije bio Miroslav Vitković, UEFA-in delegat, koji je također analizirao sporne situacije iz 24. kola HNL-a.

Za Vitkovića također nema dvojbe, penal na igraču Rijeke Andrijaševiću je postojao.  “Obrambeni igrač koji se nalazi iza napadača napravio je prekršaj”, objasnio je Vitković, koji je pohvalio reakciju suca Zebeca nakon ulaska maskiranog huligana na travnjak.

“Sudački je tim postupio vrlo pametno, vrlo smireno. Sudac je izbjegao svaku konfrontaciju s huliganom i izbjegao je bilo kakav kontakt”, zaključio je Vitković, koji je ustvrdio da je suđenje na Poljudu bilo dobro, čak i odlično.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version