Bivši branič Dinama i Celtica novi igrač Gorice

Foto: fah

Bivši nogometaš zagrebačkog Dinama i škotskog Celtica Jozo Šimunović novi je igrač HNK Gorice, za koju je potpisao ugovor do kraja sezone

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Jozo, dobro došao kući, objavio je klub iz Velike Gorice na društvenim mrežama.

Dvadesetsedmogodišnji branič od prošlog je ljeta bez kluba nakon što je poslije pet godina igranja u Škotskoj otišao iz Celtica, koji ga je 2015. kupio od Dinama za 7,5 milijuna eura.

– Lijep je osjećaj vratiti se kući, u klub iz svoga grada, nakon toliko godina u inozemstvu. U ovim krajevima sam zadnjih godinu dana, a sad sam doma i nogometnom smislu. I presretan sam što ću se vratiti u trenažni proces i natjecateljski ritam. Veselim se svemu što nas čeka zajedno, kazao je Šimunović za klupsku stranicu Gorice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Otišao sam iz Celtica prošlog ljeta, puno toga se u međuvremenu događalo, ali sve do ovog dogovora s Goricom ništa se nije dogodilo. Sad sam tu, potpuno fokusiran na svaki trening, s velikom željom da se što prije vratim u najbolju moguću formu. Ozljeda je sanirana, sve je u redu, sad je samo pitanje vremena adaptacije na treninge i utakmice. Već sam i razgovarao s trenerima na tu temu, svi znaju sve i bitno je samo raditi, trenirati i uživati u onome što najbolje znam, a to je igranje nogometa, dodao je.

Šimunović je igrao za mladu reprezentaciju Hrvatske, a kasnije je odabrao nastupati za Bosnu i Hercegovinu, no nikad za nju nije zaigrao.

Gorica se trenutačno nalazi na petom mjestu Prve HNL sa 17 bodova, sedam manje od vodećeg dvojca Rijeke i Osijeka. Dinamo na trećem mjestu ima 23 boda, a ispred Gorice je i Hajduk sa 20 bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Doma sam u Gornjoj Lomnici, tu sam i odrastao, ali kad sam odlazio u inozemstvo, stvarno mogu reći da sam ostavio bitno drukčiju HNK Goricu. Klub je u međuvremenu jako napredovao, stekao rejting i renome na kojem želimo i dalje raditi. Situacija je dobra za nas, imamo šansu plasirati se u Top 4 i treba napraviti sve što je u našoj moći da u tome i uspijemo, poručio je Šimunović koji će nositi dres s brojem 55.

– Dosad sam uvijek nosio peticu, a sad sam odlučio uzeti dvije, da budem duplo bolji nego prije, zaključio je sa smiješkom novi igrač HNK Gorice, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.