Bivši trener Dinama: ‘Budimir se dokazao izborniku’

Foto: fah

Bivši strateg Dinama Mario Cvitanović za Večernji list je komentirao utakmicu Hrvatske i Turske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Igrali su prvi put svi zajedno, tko zna kad će opet igrati ovakva ekipa. Taktički je to jako zahtjevno jer je bez treninga, bez ičega priprema ovakve utakmice nemoguća. Možeš isprobati igrače i dobiti odgovore, i to je otprilike to. Sad ako ćemo analizirati taktički naći ćemo puno toga. Možemo pričati o presingu, o obrani, o gustoći napada, ali to bi bilo suvišno i ne bi bilo korektno prema izbornicima i jedne i druge reprezentacije”, ističe.

“Netko je mogao biti zadovoljan da vidi tu individualnu klasu pojedinaca, ali kolektivnu uigranost i ideju je dosta teško vidjeti. Za neke automatizme je potrebno vrijeme, upoznavanje s igračima i njihovo međusobno upoznavanje, i u jednoj i u drugoj reprezentaciji. Naš neutralni gledatelj je mogao biti zadovoljan sa šest golova i što je Hrvatska bila opasnija nego Turska”, priča.

Posebno je istaknuo Antu Budimira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Budimir se dokazao izborniku. Primjetan je i jako lijepo igra. Vidjelo se kod njega da je jako opasan, da je na lopti i da je prisutan. Još je došao u dvije-tri šanse i uvijek je tu negdje. Mislim da mu je odgovorio na dobar način, i još k tome je dobar i pošten momak”, kaže.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.