Bjelica nakon pobjede nad Interom: “Pružili smo priliku i nekim novim igračima i oni su je iskoristili”

Foto: fah

Dinamo je pobijedio zaprešićki Inter s 1:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Vrlo sam zadovoljan kako smo odigrali ovu utakmicu i čestitam svojim igračima na odličnoj igri, pogotovo u prvom poluvremenu kad smo trebali voditi s nekoliko golova razlike, ali u tom je razdoblju ipak ostalo 0:0 što zbog neefikasnosti naših igrača, a što zbog obrana njihova vratara”, poručio je nakon utakmice trener Dinama Nenad Bjelica.

“Početkom drugoga dijela smo, zahvaljujući Gvardiolu, došli do određene mirnoće i priveli utakmicu kraju. Najvažnije je bilo pobijediti. Pružili smo priliku i nekim novim igračima i oni su je iskoristili. Pogotovo sam zadovoljan kako su reagirala dvojica najmlađih – Marko Đira i Joško Gvardiol, vrhunski su odigrali utakmicu. Oni su definitivno Dinamova budućnost i to ne samo oni… puno je tu mladih igrača, danas je debitirao Leon Šipoš, u srijedu Josip Šutalo, prije njega i Roko Baturina. Evo, Antonio Marin već je dugo s nama i ima puno odigranih minuta. Bartol Franjić je jedan od sljedećih koji će dobiti minutažu. Za Dinamovu budućnost ne treba brinuti”, dodao je.

“Ne znam je li suparnik uopće uputio udarac prema našem golu, a to znači da smo u defenzivi bili perfektni. Nije lagano cijelo vrijeme toliko pritiskati suparnika. Interu treba čestitati na načinu kojim se branio. Oni su momčad koja jedino tako može do pozitivnog rezultata i ne treba im zamjeriti što su ovdje od početka do kraja praktički stajali na svojih 20 metara. Uostalom, ako momčadi koje se bore za naslov prvaka stalno ovdje stoje na svojih 16 metara, zašto bismo išta zamjerili Interu. Zadovljan sam sa strpljivošću svoje momčadi. Kad se suparnik tako brani, najvažnije ga je na vrijeme otvoriti, a mi smo se dosta mučili”, ističe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Govorio je i o stanju s ozljedama i kakvo je stanje s Brunom Petkovićem s obrirom da je danas primio udarac.

“Htjeli smo ga malo poštedjeti u zadnjih 10 minuta pa smo ga povukli na klupu i dali priliku Šipošu da debitira. Slično smo učinili i s Olmom i Oršićem, trebat će nam svježi za srijedu. Što se tiče ozljeda, vidjet ćemo. Imamo još četiri dana do utakmice. Vraća se Kevin Theophile, vjerujem da će Emir Dilaver i Arijan Ademi moći biti na raspolaganju, ali vidjet ćemo do srijede. Kao i uvijek, igrat će samo najspremniji. Teško je vjerovati da će Amer Gojak konkurirati, a od ostalih ozlijeđenih pod najvećim je upitnikom Mario Gavranović”, zaključio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.